به گزارش خبرنگار مهر، بهروز کلیدری صبح چهارشنبه در نشست خبری با بیان اینکه به دلیل همکاری خوب همه مسئولان، اصناف و شهروندان در ۱۰ روز گذشته ورودی اورژانسهای استان اصفهان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد کاهش داشته است، اظهار داشت: بر این اساس شاهد کاهش ۳۰ درصدی بستری در بیمارستانهای استان اصفهان بودهایم.
کاهش بستری بیماران در اصفهان تا ۱۵۵۰ نفر
وی با بیان اینکه در روزهای پایانی آبان ماه در بخش بستری در بیمارستانها به دو هزار و ۲۰۰ عدد هم رسیدیم، ابراز داشت: صبح امروز یک هزار و ۵۵۰ بیمار بستری در استان داریم که این امر نشانه کاهش چشمگیر میزان بستریهاست.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر در بیمارستان الزهرا (س) فضای کمتر از ۴۰۰ بیمار را به عنوان مرکز اصلی تجربه میکنیم، اضافه کرد: این امر منجر به تنفسی برای کادر درمان است.
نتایج محدودیتها را دو هفته آینده شاهد هستیم
وی با بیان اینکه آثار محدودیتهای اعمال شده در دو هفته گذشته را در طول دو هفته آینده شاهد خواهیم بود، افزود: امیدواریم با این روند تا آذرماه آمار و ارقام کمتری را تجربه کنیم.
کلیدری با بیان اینکه چنانچه شهروندان و مسئولان دوباره شرایط را جدی جلوه دهند بار دیگر دچار افزایش روند بیماری خواهیم بود، اضافه کرد: در شرایط فعلی امکان مهار و کاهش مبتلایان وجود دارد.
وی با بیان اینکه اصراری بر اعمال محدودیتهای شدید برای اصناف و واحدهای اقتصادی نداریم، ادامه داد: بهتر است بازگشایی اصناف به صورت مرحلهای انجام شود و محدودیت زمانی برای آنها تعریف شود.
محدودیت تردد شبانه در اصفهان ادامه یابد
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در آبان ماه بسیاری از بیماران در جمعهای خانوادگی مبتلا شده بودند، ابراز داشت: محدودیتهای شبانه باید ادامه دار باشد چرا که مهار کننده دورهمیهای خانوادگی است.
وی با بیان اینکه از ابتدای شروع کرونا از ابتدای اسفند ماه تا دیروز ۶۳ هزار و ۵۰۰ بیمار در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شده است، ابراز داشت: از این تعداد بیمار حدود ۶ هزار و ۷۰۰ نفر بیمار قطعی و مشکوک فوت شدهاند که بیش از سه هزار و ۵۰۰ نفر مثبت کرونا بودهاند.
کلیدری با بیان اینکه ۱۰ تا ۱۲ درصد در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی فوتی کرونا داشتهاند، ابراز داشت: از کل بیماران مبتلا ۲.۷ درصد فوت شدهاند اما در بیماران بستری این عدد بین ۱۰ تا ۱۲ درصد است.
کاهش ۱۵ درصدی فوتیهای کرونا در آذر ماه
وی با بیان اینکه در آذر ماه آمار مرگ و میر بیماران مبتلا به کرونا ۱۵ درصد کاهش داشته است، اضافه کرد: انتظار این است که آثار کاهش مرگ و میرها را در نیمه دوم آذرماه بیشتر شاهد باشیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه ۶۵۰ مادر باردار مبتلا به کرونا در استان اصفهان شناسایی شده است، اضافه کرد: از این تعداد ۱۱ مادر جان خود را از دست داده است.
وی با تاکید بر اینکه شرایط بسیار شکننده است، ابراز داشت: نگاه عادی به شرایط وضعیت تلخی را برای ما ایجاد خواهد کرد.
ابتلای ۴۴۰۰ نفر از کادر درمان به کرونا در اصفهان
کلیدری با بیان اینکه از اسفند ماه تاکنون چهار هزار و ۴۰۰ نفر از پرسنل به کرونا مبتلا شدهاند، ادامه داد: تاکنون ۱۲ نفر مدافع سلامت در اصفهان شهید شدهاند.
وی گفت: از کل مبتلایان کرونا در استان اصفهان ۳۰ هزار مرد و ۲۶ هزار نفر زن بهبود یافته و سه هزار و ۸۰۰ نفر مرد و ۲۹۰۰ نفر زن فوت شدهاند.
فوت ۱۶۶ کودک به دلیل کرونا در اصفهان
معاون درمان علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه ۱۶۶ نفر بیمار زیر ۱۸ سال مبتلا به کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان جان خود را از دست دادهاند، ابراز داشت: خیلی از این افراد دانش آموز هستند.
وی با بیان اینکه در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان آرایش جدیدی برای بستری بیماران تعریف شده است، ادامه داد: بیمارستانهای الزهرا (س)، بیمارستان شریعتی، شهید صدوقی، میلاد، عسگریه، عیسی ابن مریم و غیره مشمول این طرح شدند.
کلیدری با بیان اینکه در حال حاضر در کنار آزمایشگاههای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ۱۱ آزمایشگاه خصوصی تست کرونا را انجام میدهند، ادامه داد: در برههای از زمان در آبان ماه در برخی از روزها یک هزار و ۸۰۰ بیمار را تجربه میکردیم و به صورت میانگین این روزها یک هزار و ۵۰۰ تست در استان انجام میشود که در این زمینه ظرفیت بیشتری داریم اما مراجعات کم است.
تست های مثبت کرونا در اصفهان به ۳۰ درصد کاهش یافت
وی ادامه داد: این روزها ۳۰ درصد از تستهای کرونا مثبت است و این در حالی است که در آبان ماه این آمار به ۶۰ درصد نیز رسیده بود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه اگر مجموعهای درخواست اجرای تست پی سی آر را داشته باشد، ما همکاری لازم را خواهیم داشت، اضافه کرد: البته باید توجه داشت که این امر سرمایهگذاری خطرپذیر است و سود زیادی نخواهد داشت.
فعالیت ۱۰۰۰ تیم تخصصی برای غربالگری خانه به خانه
وی با بیان اینکه در حال حاضر یک هزار تیم تحت عنوان طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در استان اصفهان غربالگری خانه به خانه را دنبال میکنند، ادامه داد: کیتهای سریع نیز در اختیار ما قرار دارد و با رصد صورت گرفته در این طرح اقدامات بعدی برای مراقبت از این بیماران در دستور کار قرار میگیرد.
کلیدری با بیان اینکه شهرستانهای استان اصفهان با توجه شرایط اقلیمی موج کرونا را تحمل کردند، اضافه کرد: در این زمینه برداشت محصول، تجمعات، کارگران فصلی دیگر استانها، مراسمهای عزا و عروسی و … در این زمینه تأثیرگذار بوده است.
وی افزود: در یک مراسم در سمیرم ۱۱۲ نفر به کرونا مبتلا شدند که ۲۳ نفر بستری و سه نفر فوت شدند.
نگران شهرستانهای شمال استان هستیم
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه جمعیت شمال استان نسبت به دیگر شهرستانها مسنتر است، ادامه داد: اغلب این افراد دارای بیماریهای زمینه است و اعمال د ادامه محدودیتها در این شهرستانها مورد تاکید است.
رمدسیور ۳.۵ روز زمان بستری را کاهش میدهد
وی با بیان اینکه در حال حاضر دو داروی ضد ویروس در دنیا مورد تأیید است، ابراز داشت: یکی از آنها داروی رمدسیور است که جنجال به پا کرد و دیگری داروی فاویپیراویر است که عوارض زیادی دارد و تمایل به مصرف آن این روزها کاهش یافته است.
کلیدری با بیان اینکه رمدسیور تنها ۳.۵ روز بستری بیماری را کاهش میدهد، ابراز داشتم در درمان بیماری تأثیر زیادی ندارد، تجویز این دارو به صورت غیر عادی مشکلات زیادی را ایجاد میکند اما در بررسیهای صورت گرفته برخی اثرات منفی و برخی اثرات مثبت این بیماری گزارش میشود.
وی ادامه داد: یک دارو برای هر بیماری استفاده نمیشود، در شهریور ماه درخواستهای زیادی برای رمدسیور از سوی گروههای اجتماعی مختلفی داشتیم که خواسته درستی نبود و برخی از این افراد پایگاههای مهم اجتماعی هم داشتند.
بازار سیاه رمدسیور در اصفهان
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در دو ماه پایانی تابستان بازار سیاهی در داروی رمدسیور در اصفهان ایجاد شد، ابراز داشت: در حال حاضر این دارو در کشور تولید میشود و بازار سیاهی را داشتیم که هر یک ریال اصلی از این دارو در برخی مواقع را به ۷۰ میلیون تومان فروختند و این در حالی است که قیمت اصلی این دارو کمتر از دو میلیون تومان است.
وی گفت: مراجعه به موقع به مراکز درمانی، حمایت خوب تنفسی و تأمین اکسیژن و مراقبت از بیماریهای همراه بیمار در کنترل بیماری و کاهش مرگ و میر بسیار مؤثر است.
دیابت کنترل نشده مهمترین عامل مرگ مبتلایان به کرونا در اصفهان
کلیدری با بیان اینکه یک هزار و ۷۰۰ پرونده در کمیته مرگ ناشی از کرونا در دانشگاه علوم پزشکی بررسی شده است، ابراز داشت: نتیجه آن این بوده که عمده افراد فوت شده بیماری زمینهای کنترل نشدهای داشتند که در استان اصفهان عمده این بیماری دیابت بوده است.
وی با بیان اینکه طب سنتی در دنیا پذیرفته شده است، بیان داشت: در این زمینه باید توجه داشت که افراطی گری در هر دو طیف سنتی و آکادمیک امری اشتباه است، اگر در طب سنتی اجازه فعالیت میدهیم افراد باید بدانند که پاسخگوی اعمالشان باشند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به راه اندازی «سلامتکده» در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در این مرکز فارغ التحصیلان طب سنتی فعالیت دارند و سعی داریم در شهرستانهای بزرگ نیز این مرکز راه اندازی شود.