به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا رئیسی، روز شنبه هفتم فروردین ۱۴۰۰ در حاشیه شصت و دومین جلسه این ستاد اظهار کرد: اگر ما موفق بودیم تعداد فوتیهای کرونا را به عدد دو رقمی برسانیم به دلیل همکاری مردم، رعایت پروتکلها، همراهی خوب کسبه و بازاریان بوده که علیرغم مشکلات اقتصادی با دستورات ستاد ملی مقابله با کرونا همکاری کردند.
وی افزود: در پایان سال گذشته وضعیت کشور در رابطه با بیماری کرونا وضعیت نسبتاً قابل قبولی بود و همدلی و هماهنگی با ستاد ملی مقابله با کرونا خوب و مناسب بود.
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا با اشاره به مشکلات خرید واکسن گفت: همه کشورها برای تأمین واکسن دو راه دارند، راه اول خرید واکسن از کشورهای سازنده است و راه دوم تولید داخلی واکسن است که البته این تکنولوژی و فناوری را همه کشورها ندارند.
رئیسی ادامه داد: راهی که ما برای تأمین واکسن پیش گرفته ایم شامل سه راه بوده است، راه اول مشارکت جهانی برای تأمین واکسن از طریق سبد کوواکس بود که ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز بر اساس توافقی که انجام شد خریداری کردیم و راه دوم تولید داخلی بود.
به گفته وی، راه سوم برای تأمین واکسن خرید مستقیم دولتی از طریق سایر کشورهای تولیدکننده واکسن بود.
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا تصریح کرد: امروز بنابر دستور رئیس جمهور راه چهارمی برای تهیه واکسن کرونا مطرح شد، آن هم استفاده از بخش خصوصی برای تأمین واکسن با ارز نیمایی بود.
رئیسی به مشکلات پیش آمده در خرید واکسن و وارد کردن آن به کشور اشاره کرد و گفت: ما برای تهیه واکسن کرونا از کشوری مثل هندوستان اقدام کرده ایم و واکسن بهارات را به تعداد ۵۰۰ هزار دوز خریداری کردیم که ۱۲۵ هزار دوز تحویل داده شد و قرار بود ۳۷۵ هزار دوز دیگر هم تأمین شود اما قوه قضائیه هندوستان اجازه خروج واکسن را نداد و فعلاً دست مان از این واکسن کوتاه شد.
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا اظهار داشت: همچنین قرار بود ۸ میلیون و ۱۶ هزار دوز واکسن آسترازنکا خریداری کردیم که قرار بود سه میلیون دوز به ما بدهند و بعد این وعده محقق نشد و مجدد گفتند یک میلیون دوز تا ۱۰ فروردین برای شما ارسال میکنیم که گفته اند متأسفانه این تاریخ به ۱۴ فروردین تغییر میکند.
وی گفت: خرید واکسن و ورود آن به کشور به این راحتی نیست و متأسفانه ۷۰ درصد واکسنهای دنیا را ۱۰ کشور استفاده کرده اند که این نوعی بی عدالتی در توزیع واکسن است.
رئیسی ادامه داد: اگر ما بر توان تولید داخل تکیه نداشته باشیم خیلی نمیتوانیم امیدوار به ورود واکسن به کشورمان باشیم.
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: علیرغم اینکه وزارت بهداشت و درمان روزانه برای تأمین واکسن پیگیر هستند اما هنوز واکسنها کامل به ایران داده نشده است.
وی گفت: البته فکر میکنیم در هفتههای آینده واکسنهایی که خریداری کردیم به دست ما برسد و تا آخر آذر و دی ماه با تکیه بر تولید داخل واکسیناسیون را کامل انجام دهیم.
رئیسی افزود: همانطور که پیش بینی کرده بودیم با انجام سفرهای نوروزی شیوع بیماری در اکثر استانها افزایش پیدا کرده و روند صعودی داشته است. متأسفانه میزان رعایت پروتکلها به کمتر از ۶۰ درصد رسیده است.
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: شهرهای قرمز در مقایسه با ۲۵ اسفند از ۹ شهر به ۲۵ شهر افزایش یافته و همچنین شهرهای نارنجی از ۳۱ شهر به ۴۴ شهر رسیده است.
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا ادامه داد: متأسفانه شهرهای زرد از ۲۹۵ شهر به ۲۸۷ شهر کاهش پیدا کرده و شهرهای آبی هم از ۱۱۳ شهر به ۹۴ شهر کاهش پیدا کرده است و این نشان دهنده آن است که ویروس کرونا در برخی استانها مجدد در حال شیوع است.
رئیسی گفت: این آمارها زنگ خطری است که مردم از ادامه سفرهای نوروزی پرهیز کنند، افرادی که در هتلها اسکان دارند از رفتن به سالنهای غذاخوری برای صرف غذا خودداری کنند و غذا را داخل اتاقهایشان میل کنند.
وی در پایان گفت: اگر پروتکلها را رعایت کنیم چیزی به پایان عمر کرونا نمانده است و میتوانیم ظرف ۵ تا ۶ ماه آینده با افزایش واکسیناسیون به پایان عمر کرونا نزدیک شویم اما اگر پروتکلها رعایت نشود به تعداد مبتلایان و فوتیهای کرونا اضافه میشود و ما داغدار عزیزان مان میشویم.