به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از هلث لاین، محققان همچنین دریافتند که پس از بهبودی از بیماری کووید ۱۹، احتمال ابتلاء به اختلال مصرف مواد و مشکلات شناختی، از جمله مه مغزی، سردرگمی، و فراموشی در افراد بسیار بیشتر است.
در حالی که مشخص نیست چه عاملی باعث مشکلات سلامت روان شده است، کارشناسان میگویند التهاب بدن و مغز و همچنین عوامل فیزیکی و عاطفی مرتبط با اقدامات پاندمی ممکن است نقش داشته باشند.
پاندمی کووید ۱۹ مشکلاتی مانند انزوای اجتماعی، از دست دادن عزیزان و نگرانیهای مالی را تشدید کرده است که منجر به افزایش نرخ مشکلات سلامت روان از جمله اضطراب و افسردگی شده است.
محققان بیش از ۱۵۰ هزار کهنه سرباز آمریکایی با میانگین سنی ۶۰ سال را که به مدت ۱ سال تحت نظر بودند، مورد بررسی قرار دادند. این افراد با حدود ۶ میلیون نفر که مبتلا به کروناویروس نشده بودند، مقایسه شدند.
این گروه فقط بیمارانی را شامل میشد که حداقل در طول مدت ۲ سال قبل از ابتلاء به کووید ۱۹ هیچ تشخیص یا درمان قبلی برای سلامت روانی نداشتند.
این مطالعه حدود ۱۵ مورد افسردگی را به ازای هر ۱۰۰۰ نفر در گروه بهبودیافتگان کووید ۱۹ نشان داد، و این احتمال بیشتر بود که مشکلات خواب و میزان بالای سوءمصرف الکل و مواد مخدر را تجربه کنند.
همچنین در افراد بهبودیافته، تقریباً ۵۰ درصد افزایش افکار خودکشی در مقایسه با افرادی که به کووید ۱۹ مبتلا نشده بودند نشان داده شد.
دکتر «پال پولاکوس»، روانپزشک در نیویورک، گفت: «من معمولاً اجتماعی شدن را برای بهبود سلامت روانی تشویق میکنم. درحالیکه فاصله گذاری اجتماعی و انزوا و کناره گیری از تعاملات اجتماعی یکی از عوامل مؤثر و یکی از علائم احتمالی افسردگی است.»
دکتر «الکس دیمیتریو»، روانپزشک در مریلند، نیز میگوید: «باور من این است که التهاب قطعاً میتواند در بدن و همچنین مغز رخ دهد و انواع خاصی از بیماریهای روانی، مانند افسردگی، با افزایش التهاب بدن و مغز مرتبط هستند.»
این مطالعه همچنین نشان داد که بهبودیافتگان کووید ۱۹، ۸۰ درصد بیشتر در معرض مشکلات شناختی از جمله مه مغزی، گیجی و فراموشی هستند.
آنها همچنین ۳۵ درصد بیشتر در معرض ابتلاء به اختلال مصرف مواد افیونی و ۲۰ درصد بیشتر با احتمال اختلالات مصرف مواد مانند اختلال مصرف الکل روبرو هستند.