جمعه, ۱۴ دی ۱۴۰۳ - Friday, 3 January 2025
تازه ترین اخبار
اخبار منتخب
خارگ
۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۱:۳۰
لزوم بازاریابی طلای سیاه/ ایران دومین تولید کننده خرما در جهان
بوشهر- حجم تولید خرما در کشور بیشتر از نیاز داخلی است و انتظار می‌رود با رونق دیپلماسی اقتصادی، فرصت بهره برداری از بازارهای بین‌المللی برای کشاورزان فراهم شود.

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: تولید سالانه یک میلیون ۴۰۰ هزار تن خرما در سطح کشور، ایران را به یکی از قطب‌های تولید خرمای جهان تبدیل کرده است و پس از مصر بیشترین خرما در ایران تولید می‌شود.

در کشور حدود ۲۶۰ هزار هکتار باغ زیر کشت نخل رفته و ۱۰۰ گونه مختلف درخت نخل وجود دارد، در حال حاضر ۶ واریته خرمای کشور شامل استعمران خوزستان، پیارم حاجی آباد هرمزگان، ربّی سیستان و بلوچستان، مضافتی بم کرمان و کبکاب و زاهدی طلایی استان بوشهر ثبت جهانی شده است.

حجم تولید خرما بسیار بالا و مازاد مصرف داخل کشور است، تبدیل آن به دیگر محصولات هم نمی‌تواند باعث فروش کل خرمای تولیدی شود.

بازاریابی خرما باید توسعه یابد

این حجم بالای تولید خرما باعث شده تا کشاورزان در نقاط مختلف کشور همواره در فصل برداشت با مشکلات جدی برای فروش محصول خود روبرو شوند و همین موضوع باعث ایجاد تلاطم در بازار خرما می‌شود.

در کنار توسعه صنایع بسته‌بندی، توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری خرما، یکی از مهمترین راهکارها برای نجات خرما و کاهش چالش‌های بازار این محصول، راهیابی به بازارهای جهانی و پیدا کردن مشتری‌های بین‌المللی است.

از مهمترین اقدامات در این زمینه، توسعه فعالیت‌های تیم دیپلماسی ایران در دیگر کشورها است که انتظار می‌رود فعالیت رایزنان اقتصادی در عرصه بین‌الملل افزایش یابد و محصولات تولید داخل راهی به بازارهای گسترده خارجی پیدا کنند.

خرما می‌تواند ارزش افزوده بسیار زیادی داشته باشد و با توجه به اینکه قابلیت تبدیل به محصولات مختلف را دارد، انتظار می‌رود با بازاریابی مناسب، بهتر و بیشتر از گذشته در صادرات و ارزآوری ایفای نقش کند.

لزوم بازاریابی طلای سیاه/ ایران دومین تولید کننده خرما در جهان

خرما بازارهای جدید می‌خواهد

نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: خرما یکی از مهمترین محصولات تولیدی در استان بوشهر محسوب می‌شود که باید به صورت ویژه مورد حمایت قرار گیرد.

غلامحسین کرمی ایجاد سازمان خرما را یکی از نیازهای ضروری برای حمایت از این محصول دانست و اضافه کرد: در صورتی که خرما متولی مناسبی نداشته باشد، همواره شاهد مشکلات خرما در کشور خواهیم بود.

وی با اشاره به ظرفیت بالای کشور در تولید خرما تصریح کرد: باید بازارهای بین‌المللی مناسب برای خرمای استان بوشهر ایجاد شود تا شاهد تسهیل و تسریع در صادرات خرمای استان‌های مختلف باشیم.

نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید علاوه بر بازارهای داخلی، نگاه ویژه‌ای به بازارهای بین‌المللی داشته باشیم و دستگاه دیپلماسی نقش مهمی در این زمینه خواهد داشت.

۲۰۰ هزار تن خرما صادر شد

معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی نیز از تلاش جدی برای ایجاد بازارهای جدید برای خرما خبر داد و اظهار داشت: نگاه ویژه‌ای به نخلداران و فعالان حوزه خرما داریم.

طی ۹ ماهه امسال ۲۰۲ هزار تن خرما صادر شده که این روند در ۳ ماه پایانی سال ادامه دارد محمدمهدی برومندی با اشاره به تلاش وزارت جهاد کشاورزی برای شناسایی بازارهای هدف جدید صادراتی تولید بیان کرد: محصولات کشاورزی نقش مهمی در امنیت غذایی دارند و باید حمایت لازم را از این حوزه داشته باشیم.

وی با اشاره به ارزآوری بالای صادرات محصولات کشاورزی تصریح کرد: طی ۹ ماهه نخست سال جاری ۲۰۲ هزار تن خرما صادر شده که این روند در سه ماه پایانی سال نیز با شدت ادامه پیدا خواهد کرد.

معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: سال گذشته نیز ۳۴۸ هزار تن خرما به ارزش بیش از ۳۰۰ میلیون دلار صادر شده بود.

وی با اشاره به اینکه محصول خرما نیازمند تحول جدی است خاطرنشان کرد: سالانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن خرما در سطح ۲۶۰ هزار هکتار از نخلستان‌های کشور تولید می‌شود.

لزوم بازاریابی طلای سیاه/ ایران دومین تولید کننده خرما در جهان

لزوم توجه به بازرگانی بین‌المللی خرما

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر نیز با تاکید بر لزوم حمایت از نخلداران اظهار داشت: توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان در عرصه تولید خرما، بسته‌بندی، فرآوری، صادرات و بازار این محصول ضروری است.

آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری با تاکید بر توجه به مدیریت بازرگانی ملی و بین‌المللی خرما و تأثیرگذاری در اقتصاد جهان تصریح کرد: باید مقررات حوزه خرما به گونه‌ای تبدیل شود که دچار چالش‌های متعدد نشود.

وی تصریح کرد: پیشنهاد می‌کنم که نظام حکمرانی در عرصه خرما یک کارگروه یا سازمان تشکیل دهند و یک سیاست را برای ۵۰ سال طراحی و مصوب کنند و مجلس تصویب و ابلاغ کند و دولت‌ها تکلیف خود را بدانند.

بوشهر هاب فروش بین‌المللی خرما شود

امام جمعه بوشهر گفت: تولید کننده و بازرگان باید پشتوانه لازم را داشته باشد و باید با ارائه تسهیلات بدون بهره و تشکیل کنسرسیوم‌هایی شاهد موفقیت در این زمینه باشیم.

آیت‌الله صفایی بوشهری تاکید کرد: در استان‌هایی که قطب تولید خرما هستند یک شهرک دانش‌بنیان به معنای دقیق حمایت‌کننده از تولید، نگهداشت، بسته‌بندی و بازرگانی ایجاد شود و یک منطقه به عنوان هاب فروش الکترونیک در ایران شناخته شود و کل جهان برای خرمای ایران به این هاب ورود کنند.

دنبال مشتری‌های جهانی هستیم

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به حجم بالای خرمای تولیدی در کشور، در تلاش هستیم که زمینه توسعه صادرات این محصول فراهم شود.

صادرات خرما به هندوستان، چین، اندونزی، مالزی، ویتنام، ژاپن، نیوزیلند، استرالیا و بازارهای شرق آسیا پیگیری می‌شود ابوالقاسم محمدزاده با اشاره به درخواست‌های جدید از سوی خریداران خارجی برای خرید خرمای استان بوشهر اضافه کرد: تلاش می‌شود که زمینه ارتباط و اتصال خریداران خارجی با صادرکنندگان استان فراهم شود.

وی با اشاره به تولید ۱۷۰ هزار تن خرما در استان بوشهر خاطرنشان کرد: ۵۰ تا ۶۰ هزار تن خرمای استان بوشهر هنوز به فروش نرفته نشده است که پیگیری‌های لازم برای فروش این محصول به‌ویژه صادرات آن انجام شده است.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر بیان کرد: صادرات خرما به کشورهای هندوستان، چین، اندونزی، مالزی، ویتنام، ژاپن، نیوزیلند، استرالیا و سایر بازارهای شرق آسیا دنبال و پیگیری می‌شود.

دستگاه دیپلماسی حامی صادرات خرما است

رئیس اداره توسعه و تسهیل صادرات وزارت امور خارجه نیز در نشست میز ملی خرما در بوشهر با اشاره به احیای معاونت دیپلماسی اقتصادی اظهار داشت: گره‌گشایی از مشکلات تجار و بازرگانان در حوزه صادرات از مهمترین اهداف در این حوزه است.

لزوم بازاریابی طلای سیاه/ ایران دومین تولید کننده خرما در جهان

علی نفر با اشاره به اینکه دستگاه دیپلماسی از صادرات محصولاتی همچون خرما حمایت ویژه‌ای دارد افزود: وزارت امور خارجه با فعالیت دفترهای خود در استان‌ها با تمام توان برای کمک به فعالان اقتصادی پای کار آمده است.

وی تاکید کرد: وقتی کشور ما ۲۰ درصد خرمای جهان را تولید می‌کند باید سهم صادرات این محصول به مراتب بیشتر از ۳۰۰ میلیون دلار باشد چراکه توانمندی صادرات کشور بسیار بالا است.

رئیس اداره توسعه و تسهیل صادرات وزارت امور خارجه از رسیدگی به مسائل و مشکلات صادرکنندگان خبر داد و بیان کرد: کشورها و بازارهای مناسب برای صادرات خرما شناسایی و پیگیری می‌شود.

خرما یک محصول مغزی، پرکاربرد و یک غذای کامل است که می‌تواند علاوه بر مصرف مستقیم به محصولات متنوعی تبدیل شده و علاوه بر بازارهای داخلی، به بازارهای خارجی راه یابد که در این زمینه باید زمینه تسهیل صادرات فراهم شده و دستگاه دیپلماسی برای یافتن بازارهای هدف اقدامات بیشتری را داشته باشد.

کد خبر 54994
منبع خبر : خبرگزاری مهر

نظر شما

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

نظرات بینندگان

تازه ترین اخبار
اخبار منتخب
خارگ
در شهر
انتخابات 1400
سامانه تردد کشتی
سامانه تردد کشتی
سامانه خدمات درمانی
سامانه تردد کشتی
پربازدیدترین اخبار
پربحث ترین اخبار