به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا رئیسی، در برنامه تیتر امشب شبکه خبر، گفت: داشتیم به عدد ۵۰۰ مرگ و میر روزانه میرسیدیم که با همکاری همه این عدد در دی ماه به حدود ۷۰ مرگ و میر روزانه رسید.
وی افزود: خوشبختانه به عددی که سازمانهای بین المللی برای مرگ و میر بیماران کرونایی در ایران پیش بینی کرده بودند، نرسیدیم.
رئیسی تاکید کرد: متأسفانه افراد جوان این بیماری را به دیگران که سن بیشتری دارند، منتقل میکنند و عامل مرگ و میر میشوند.
وی با عنوان این مطلب که در حال حاضر شهر قرمز نداریم، گفت: ۲۷۲ شهر آبی داریم.
رئیسی افزود: هشدار بدهم که نباید ساده انگاری کنیم. همین ویروس هم میتواند جهش پیدا کند و اگر پروتکلها را سختگیرانه رعایت نکنیم، موج چهارم کرونا اتفاق میافتد.
وی ادامه داد: چند عامل اصلی که مهمترین آنها تجمعات است. مخصوصاً در سرما که فضاها بسته است، باعث انتقال بیماری میشود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: احتمال گردش ویروس انگلیسی در کشور میتواند ما را غافلگیر کند. کادر درمان واقعاً خسته اند و فشار زیادی را در ۱۱ ماه گذشته تحمل کرده اند.
وی افزود: خیلی از این نیروها نتوانسته اند در این مدت خانواده خود را ببینند. خواهش من از مردم این است که رعایت کنند.
وی افزود: افزایش بیماران سرپایی هشدار دهنده است و بعضی از استانها از جمله استان تهران، اصفهان، فارس، یزد، کرمان، هرمزگان، خراسان رضوی و…، به صورت خفیف شاهد افزایش موارد سرپایی بیماران هستیم.
رئیسی ادامه داد: راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال به شکل دیگری برگزار میشود. به طوری که در ستاد ملی مقابله با کرونا، مصوب شد به شکل موتوری و خودرویی باشد و هیچ تماشاگری وجود ندارد و کسی حق پیاده شدن از وسیله نقلیه را ندارد.
وی افزود: حتماً نیاز هست با توجه به تغییر وضعیت بیماری، پروتکلها نیز بازنگری شود.
رئیسی به ترددها اشاره کرد و گفت: ترددهای غیر ضرور ۴۷ درصد افزایش پیدا کرده و این میتواند باعث انتقال بیماری شود.
وی با اشاره به خیز ملایم بیماری در برخی از استانهای کشور، ادامه داد: محدودیتهای جدیدی با توجه به تغییر رنگ شهرها اعمال خواهد شد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: با توجه به تغییر رنگها، محدودیتهای قرمز به نارنجی و نارنجی به مناطق زرد انتقال میشود.
رئیسی تاکید کرد: امسال را با همین وضعیت سپری کنیم، تا عید آرامی داشته باشیم.
وی به ساخت واکسن اشاره کرد و گفت: سه نوع واکسن در حال تولید و ساخت است. اما، به دلیل زمان بر بودن ساخت واکسن، پیش بینی میکنیم تا خرداد ۱۴۰۰ به واکسن برسیم.