یکشنبه, ۲ دی ۱۴۰۳ - Sunday, 22 December 2024
تازه ترین اخبار
اخبار منتخب
خارگ
۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۳:۰۰
خسارت‌دیدگان زلزله در انتظار همت مسئولان/ لزوم تسریع در بازسازی
گناوه- زلزله شدید شهرستان گناوه باعث خساراتی به منازل مسکونی به خصوص در مناطق روستایی شده که با توجه به در پیش بودن فصل گرما ضرورت تسریع در خدمت رسانی را بیشتر می کند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها- عصمت اسماعیلی؛ هشت روز از وقوع زلزله ۹.‏۵ ریشتری در شهرستان گناوه می‌گذرد و در این مدت پس لرزه‌های این زلزله شدید اگر چه رو به کاهش گذاشته‬ و از شدت آنها نیز کاسته شده اما همچنان شهرها و روستاهای این شهرستان را می‌لرزاند.

این زلزله شدید در روز ۲۹ فروردین ماه سال جاری در شهرستان گناوه به وقوع پیوست و خوشبختانه تلفات جانی به همراه نداشت اما خسارت‌هایی بر منازل مسکونی به خصوص در روستاهای این شهرستان وارد کرده است و باعث تخریب دیوارهای خانه‌ها، ریزش کوه، شکستن شیشه‌ها و اثاثیه منازل مردم و مصدومیت شش نفر شد.

خسارات وارد شده بر منازل آسیب دیده در برخی موارد بسیار شدید و با توجه به پس لرزه‌ها آنها را غیرقابل سکونت برای ساکنین این خانه‌ها کرده است و مردم به خصوص در روستاها از ترس پس لرزه‌ها شب‌ها در فضای‌های باز یا در چادر می‌خوابند.

لزوم استقرار کانس و تسریع در بازسازی

مشکلی که با توجه به پیش رو بودن فصل گرما و گرم شدن هوا و نیاز به وسایل سرمایشی و همچنین وجود جانوران و حشراتی مشکلات را برای ساکنین این روستاها به همراه خواهد داشت و لزوم توجه جدی به این امر را بیشتر می‌کند.

از بدو وقوع زلزله مسئولان شهرستان و استان در مناطق زلزله حضور یافتند و از نزدیک با زلزله زدگان دیدار و قول‌های مساعدی در این زمینه داده شد که انتظار می‌رود هر چه زودتر عملی شود.

خسارات وارد شده به منازل در مناطق روستایی که اکثر افراد بی بضاعت هستند و با توجه به شرایط اقتصادی موجود توان تعمیر محل زندگی خود را ندارند بیشتر باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

مردم این مناطق انتظار دارند که در بازسازی منازل آسیب دیده مسئولان وام‌های بلاعوض با شرایط آسان‌تر و یا استقرار کانکس برای اسکان موقت به آنها داده شود.

به گفته مسئولان حدود ۱۳ روستای شهرستان در این حادثه دچار آسیب‌هایی شده‌اند که خسارات وارده اگر چه یکسان نیست اما نیاز به مقاوم سازی منازل در این مناطق امری کاملاً ضروری است و ایجاب می‌کند تا با توجه به شرایط به وجود آمده ناشی وقوع این زلزله نسبتاً شدید از فرصت ایجاد شده استفاده شود و مقاوم سازی این واحدها بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

امدادرسانی ادامه دارد

فرماندار گناوه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در بدو وقوع زلزله هماهنگی‌های لازم با ستاد مدیریت بحران شهرستان انجام شد و اقدامات لازم در فراخوان اعضای ستاد مدیریت بحران، اعزام بخشدار، معاون فرماندار و تعدادی از مسئولان دستگاه‌های اجرایی به مناطق زلزله زده، تصمیم گیری ها در مدیریت بحران و اعزام اکیپ‌ها به مناطق انجام شد.

غلامرضا مهر جو افزود: به محض اعلام وقوع زلزله و مشخص شدن کانون آن تمرکز فعالیت‌ها بر ۱۳ روستای بخش مرکزی که به کانون این زمین لرزه نزدیک تر بودند گذاشته شد.

وی ادامه داد: این زلزله کل شهرستان را در برگرفت ولی در روستاهایی که به مرکز زلزله نزدیک تر بود خسارات بیشتر بوده است.

وی گفت: از نخستین روز وقوع زلزله تا کنون کار امدادرسانی جمعیت هلال احمر و ارسال بسته‌های کمک رسانی در حال انجام است و کار پرونده سازی منازل آسیب دیده و تخریب شده نیز انجام شده است.

دغدغه برای فصل گرما

فرماندار گناوه پیرامون آواربرداری در مناطق زلزله گفت: کار آوار براری در مناطق در حال انجام است ولی خوشبختانه حجم آوار زیادی در مناطق زلزله زده در روستاها نیست و فقط در مناطق زلزله زده با نظر دهیاران و رؤسای شورای روستا با درخواست خود مالکین در صورت نیاز آوارها برداشته خواهد شد.

وی گفت: تمام تلاش ما این است که برای تمام واحدهای مسکونی که غیرایمن و عمدتاً فرسوده و قدیمی هستند با برپایی چادر شود تا بتوان بزودی بازسازی را آغاز کرد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به نزدیکی فصل گرما و استفاده از وسایل سرمایشی این چادرها جوابگوی مردم نیست و ممکن است افرادی که در مرکز زلزله هستند دچار مشکل شوند که این دغدغه مردم برای فصل تابستان در حال بررسی است و دغدغه ما نیز است.

فرماندار گناوه بیان کرد: پیشنهاد وام بلاعوض برای مناطق زلزله زده شهرستان به استان و از استان نیز به مرکز اعلام شده است که در جلسات آتی هیئت دولت در این زمینه تصمیم گیری شود.

شرکت‌های نفتی پای کار باشند

وی یادآور شد: در این زلزله واحدهای مقاوم سازی شده آسیبی ندیده‌اند و آسیب‌های وارد شده بیشتر بر واحدهای قدیمی و ایمن نشده بوده است لذا تقاضای ما از مردم این است که از فرصت ایجاد شده استفاده و همکاری کنند تا با دریافت وام‌های موجود واحدهای مسکونی مقاوم سازی شوند.

وی گفت: تلاش ما مسئولان باید این باشد که در حفظ سرمایه و سلامت مردم تلاش کنیم و در این زمینه با تمام توان و امکانات در خدمت مردم خواهیم بود و تلاش می‌کنیم که با همه مشکلات اقتصادی موجود، خدمات رسانی به مردم به موقع و مؤثر انجام شود.

وی گفت: شرکت‌هایی که در منطقه فعالیت می‌کنند باید مسئولیت‌های اجتماعی خود را به مناطق پیرامونی خود عمل کنند.

فرماندار گناوه تصریح کرد: شهرستان گناوه یکی از شهرستان‌های مهم در انتقال نفت و فعالیت شرکت‌های نفتی است و آلایندگی‌های زیادی ناشی از این تأسیسات به شهرستان وارد می‌شود اما این شرکت‌ها تا کنون در این شهرستان خدمات قابل بیان انجام نداده‌اند که لازم است به این امر بیشتر توجه شود که این موضوع را در جلسات مختلف بیان و پیگیری کرده‌ایم.

فرماندار گناوه با تقدیر از همراهی نماینده ولی فقیه در استان، امام جمعه گناوه، استاندار، مسئولان دستگاه‌های مختلف، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: از روز اول وقوع زلزله مسئولان کشوری و استانی پیگیر وقوع این زلزله و خسارات بودند و کمک‌های مختلف از دستگاه‌های مختلف انجام شده و ادامه دارد.

مهرجو با تقدیر از تلاش رسانه‌های شهرستان در انعکاس مشکلات مردم گفت: رسانه‌های شهرستان همواره با وجود همه مشکلاتی و کمبود امکانات در کنار مردم بوده‌اند و بدون هیچ چشمداشتی زبان گویای مردم و منتقل کننده خواسه‌های آنها بوده‌اند که در وقوع زلزله نیز پوشش‌های مؤثری داشتند و هم انعکاس دهنده نظرات و مشکلات مردم بودند و در این مورد تلاش قابل تقدیر دارند و ما خود را مقید به استفاده از نظرات این صاحبنظران می‌دانیم.

۴۲۰ خانه آسیب دید

بخشدار مرکزی گناوه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در جریان زلزله ۵.۹ ریشتری گناوه ۴۲۰ واحد مسکونی در ۱۳ روستای بخش مرکزی این شهرستان خسارت دید.

خدیجه دشتی افزود: عملیات آواربرداری واحدهای مسکونی آسیب دیده از زلزله در روستاهای این شهرستان از شنبه چهارم اردیبهشت به صورت رایگان آغاز شده‌است و تا ۲۰ روز ادامه دارد.

آغاز آوار برداری

وی گفت: این عملیات در ۱۳ روستای زلزله زده بخش مرکزی شهرستان گناوه پس از ارزیابی و بررسی‌های لازم با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، شهرداری و راهداری به صورت رایگان انجام می‌شود.

دشتی گفت: در این عملیات نسبت به جمع آوری و پاکسازی دیوارهای تخریب شده و ابنیه اقدام خواهد شد و منازل روستایی که بافت فرسوده و خشتی دارند با رضایت ساکنان آن تخریب می‌شود.

بخشدار مرکزی گناوه با اشاره به اینکه در نخستین روز از عملیات، آواربرداری ۱۲۰ واحد مسکونی در روستای شول و ۱۶ واحد مسکونی در روستای گمارون در دستور کار قرار گرفت و اجرایی شد افزود: پس از اتمام عملیات آواربرداری، کار ساخت و ساز، مقاوم سازی و تعمیرات واحدهای مسکونی آسیب دیده از زلزله آغاز خواهد شد.

انتظار می‌رود هر چه سریع‌تر برای بازسازی واحدهای آسیب‌دیده از زلزله شهرستان  گناوه اقدامات لازم صورت گیرد و تا قبل از فصل گرا بخش عمده کار انجام شود تا مردم مشکلی برای استفاده از وسایل سرمایشی نداشته باشند.

کد خبر 23291
منبع خبر : خبرگزاری مهر

نظر شما

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

نظرات بینندگان

تازه ترین اخبار
اخبار منتخب
خارگ
در شهر
انتخابات 1400
سامانه تردد کشتی
سامانه تردد کشتی
سامانه خدمات درمانی
سامانه تردد کشتی
پربازدیدترین اخبار
پربحث ترین اخبار