به گزارش خبرنگار مهر، سید جعفر حسین، رئیس دفتر سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران روز گذشته در آئین آغاز مرحله اجرایی طرح مدیریت سرعت با حضور وزیر راه و شهرسازی که به مناسبت روز جهانی ایمنی حمل و نقل برگزار شد، از کشته شدن هر ساله بیش از ۱.۳۵ میلیون نفر در جادههای جهان جان خبر داده و گفته است: دهها میلیون نفر هم دچار جراحتهای شدید میشوند.
به گفته سید جعفر حسین، در ایران طی ۱۰ سال گذشته بیش از ۱۷۰ هزار مورد مرگ به دلیل تصادفات رخ داده است که منجر به رنج و سختی خانواده و عزیزان این افراد شده است. باید بیش از چهار میلیون مورد جراحت به این تصویر غم انگیز اضافه کنیم که حدود ۵ درصد آنان از ناتوانی دائمی رنج میبرند.
رئیس دفتر سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران گفته است: این سازمان قدردان دستاوردهای بزرگ ایران در جهت ایمنی راهها و کاهش قابل توجه مرگ و میر در دهه گذشته است.
گفتنی است بر اساس آمار اعلامی سازمان جهانی بهداشت، از ابتدای آغاز پاندمی کووید -۱۹ تا کنون، ۳ میلیون و ۱۰۹ هزار و ۷۰۹ نفر بر اثر ابتلاء به کرونا در دنیا درگذشته اند.
با این حساب تعداد کشتههای تصادفات جادهای در دنیا، کمتر از نصف متوفیان کرونا تاکنون بوده است.
همچنین بر اساس اعلام پزشکی قانونی، در ۱۰ ماهه سال گذشته تعداد کشتههای جادهای در ایران، ۱۲ هزار و ۸۸۸ نفر بوده است؛ تعداد متوفیان کرونایی نیز از ابتدای شیوع آن در کشور تا کنون، ۷۰ هزار و ۵۳۲ نفر بوده است؛ اما تا پایان بهمن ماه سال گذشته (ده ماهه ۱۳۹۹) به ۵۷ هزار و ۵۷ نفر رسیده است. بنابراین تعداد کشتههای تصادفات جادهای در ایران طی ده ماه سال ۹۹ برابر حدود یک چهارم کشتههای کرونا بوده است.
در نوروز امسال بر اساس اعلام سازمان پزشکی قانونی کشور، ۳۶۲ نفر در جادههای برون شهری در اثر تصادفات کشته شدند. این در حالی است که در نوروز ۹۸، ۷۴۰ نفر در جادههای کشور بر اثر تصادفات رانندگی درگذشته اند.
محدودیتهای سفر به شهرهای قرمز و نارنجی در تعطیلات نوروز امسال، مهمترین عامل کاهش متوفیان تصادفات جادهای به شمار میرود.