خبرگزاری مهر - گروه استانها - رضا زرگر: انتشار پیام دکتر مهدی حسنی آزاد، متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری در فضای مجازی در خصوص پر بودن تختها و اتاقهای بیمارستان شهید محمدی و پذیرش بیماران در راهروهای بیمارستان موجی از نگرانی را در استان ایجاد کرد. با افزایش ناگهانی تعداد بیماران کرونایی در هرمزگان سایر بیمارستانها هم که از هفتههای قبل آماده پذیرش بودند وارد مدار خدمات رسانی به بیماران کرونایی شدند.
علیرغم بسیج تمامی امکانات درمانی در استان اما همچنان با مشکلات عدیده ای از جمله خرید و تأمین داروی مورد نیاز بیماران کرونایی، تخت بیمارستانی و آمبولانسهای اورژانس هستیم. کمبودهایی که استاندار هرمزگان در جلسه ستاد ملی کرونا بر آن تاکید داشت. مشکلاتی که موجب حضور دکتر حریرچی در بندرعباس شد.
روزانه ۲۰۰ بیمار در بیمارستانهای استان بستری میشوند و ۱۱۰ بیمار نیاز جدی به تختهای ویژه آی سی یو دارند، رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در حالی آمار افزایش بیماران را اعلام کرد که از نبود امکانات به شدت ابراز نگرانی میکند. در سه هفته اخیر موارد مثبت و موارد بستری در استان افزایش یافته است و در بیمارستان شهیدمحمدی بندرعباس ظرفیت چهار بخش آی سی یو تکمیل است.
هرمزگان ۲ درصد جمعیت کشور را دارد اما این روزها بیش از ۱۵ درصد کل بستریهای کشور از هرمزگان است که جای نگرانی شدید دارد. از این رو میطلبد در کنار حل مشکلات تخت بیمارستانی و دارو، به فکر افزایش سهمیه واکسن کرونا بود تا در کنار ارائه خدمات درمانی به فکر پیشگیری از افزایشها بود.
تخت بیمارستانی برای پذیرش بیماران کرونایی نداریم
حسین فرشیدی رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد کمبود تخت بیمارستانی و کمبود دارو بیان داشت: از اواسط فروردین ماه به دنبال سهل انگاری و ساده انگاری بیماری، رعایت پروتکلهای بهداشتی کاهش پیدا کرد. در عید فطر در بخشی از استان هرمزگان مراسم عید فطر موجب افزایش بیماری کرونا شد. بعد از آن هم برگزاری انتخابات باعث درگیری روستاها با کرونا شدند. این مراسم به انتشار ویروس از جایی به جای دیگر در استان کمک کرد.
وی عنوان کرد: از نظر دارو کمبودی نداریم، داروها تحت بیمه است. مشکل اصلی دریافتی دانشگاه علوم پزشکی از بیمهها با مشکل روبرو است. از آذرماه سال ۹۹ پرداختی بیمهها به دانشگاه علوم پزشکی به مشکل خورده است. هم اکنون ۱۷۰ میلیارد تومان از تأمین اجتماعی و بیمه سلامت طلب داریم. برای خرید دارو باید پول نقد داشته باشیم. برای حل مشکل نیازمند تعامل بیشتر بیمهها، دانشگاهها و وزارت بهداشت هستیم.
فرشیدی اظهارداشت: در تأمین دارو فعلی مشکلی نداریم ولی دانشگاه اقدام به خرید دارو میکند ولی بدهی ما هر روز بیشتر میشود و بیمه گران اقدامی برای پرداخت پول نمیکنند. خرید دارو قطره چکانی است و هیچ بیماری بدون دارو نمانده است.
وی با اشاره به اینکه مشکل اصلی در هرمزگان کمبود تخت بیمارستان است، تصریح کرد: قرار بود بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی بندرعباس باید پایان سال گذشته به بهره برداری میرسید که به دلیل کمبود مالی با مشکل روبرو است. اگر تأمین بودجه ۵۲۰ میلیاردی بیمارستان به طور کامل انجام شود، بخشی از بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی شهریور ماه امسال و سایر فازها پایان اسفند ماه مورد بهره برداری قرار میگیرد.
مشکل دارویی استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان حل شد
دکتر علیرضا رئیسی معاون وزارت بهداشت در ارتباط با مشکلات دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در خصوص تأمین داروی بیماران کرونایی بیان داشت: مشکلی برای تأمین دارو در استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان نداریم و عصر روز شنبه دستورات لازم برای تأمین دارو داده شده است.
وی در مورد نقدینگی و مشکلات مالی دانشگاهها و وزارت بهداشت، خاطرنشان کرد: تمامی بخشهای وزارت بهداشت با مشکل نقدینگی روبرو هستند. همانطور که در جریان هستید درمان اختصاصی بیمارستانها به دلیل تعطیلی سایر بخشها تعطیل شده است.
رئیسی با بیان اینکه شرکتهای بیمه گر همچون بیمه سلامت و تأمین اجتماعی همکاری خوبی با وزارت بهداشت داشتهاند، اظهارداشت: منتهی تخصیص مالی به وزارت بهداشت و سازمانهای بیمه گر کم است. قولهایی برای حل مشکل مالی تا هفته آینده داده شده است اما بیماران در دریافت خدمات دارویی و کیتهای تشخیص مشکلی ندارند.
۱۴۱ شهر کشور در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند
معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در حال حاضر با یک افزایش جدی در مبتلایان به کرونا مواجه هستیم، گفت: هم اکنون ۱۴۱ شهر یعنی حدود ۳۲ درصد شهرهای کشور قرمز و ۳۲۹ شهر یعنی ۷۴ درصد قرمز و نارنجی هستند.
ایرج حریرچی شنبه شب که به منظور بازدید از بیمارستانهای سید الشهدا نیروی دریایی ارتش و شهید محمدی بندرعباس به هرمزگان سفر کرده است در گفت وگوی ویژه با شبکه خبر، افزود: هفته گذشته بیش از ۹۷ هزار و ۷۶۱ مورد سرپایی مثبت بیمار جدید کرونایی در کشور شناسایی شده است.
وی بیان داشت: همچنین در هفته گذشته بیش از ۱۰ هزار و ۹۷۲ مورد بستری مثبت، بیش از هزار و هشت فوتی مثبت داشتیم که به عبارتی دیگر افزایش ۴۰ درصدی در موارد مثبت سرپایی، ۱۷ درصدی بستری مثبت و ۱۰ درصدی افزایش فوت مثبت صورت گرفته که این آمار در تهران شدیدتر است.
معاون کل وزارت بهداشت ضمن هشدار نسبت به وضعیت حاد کرونایی اظهار داشت: جبهه اصلی ما در مقابله با کرونا در جنوب کشور است و استانها و شهرهایمان از جنوب قرمز شدهاند و در تهران موارد سرپایی کرونایی ۴۷ درصد افزایش پیدا کرده است و به عبارت دیگر یک و نیم برابر بیشتر شده است.
حریرچی یادآورشد: اکنون استان هرمزگان ۱۱ درصد موارد بستری، استان کرمان ۹ درصد و استان سیستان و بلوچستان نیز چهار درصد موارد بستری کل کشور یعنی ۲۴ درصد را همین سه استان تشکیل میدهند؛ درحالی که بیش از ۶ تا هفت درصد جمعیت کشور را بیشتر ندارند و بعد افزایشهای ما از مرکز به طرف بالا رفته و از تهران وارد مازندران و گلستان شده است.
در پی درخواست فریدون همتی استاندار هرمزگان از رئیس جمهوری مبنی بردستور تکمیل و تجهیز و آماده سازی بیمارستان نیروی دریایی ارتش به عنوان زیرساخت مناسب برای خدمات رسانی به مردم هرمزگان سفر معاون کل وزارت بهداشت صورت گرفت.