جمعه, ۷ دی ۱۴۰۳ - Friday, 27 December 2024
تازه ترین اخبار
اخبار منتخب
خارگ
۳۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۰
مساجد کانونی برای فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی هستند
گناوه- رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان گناوه گفت: مساجد کانونی برای فعالیت‌های فرهنگی، مذهبی همراه با رزق معنوی هستند.

حجت الاسلام علی محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مسجد پایگاه معبودان عاشقی است که به واسطه ارتباط با خالق الهی به پرواز درآمده و به معراج رسیده و متنعم از نعمات بهشتی می‌شوند.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان گناوه افزود: امام صادق علیه السلام در اهمیت مسجد می‌فرمایند: «بر شما باد رفتن به مساجد؛ زیرا مساجد خانه‌های خدا در روی زمینند.،هر که پاک و پاکیزه وارد آنها شود خداوند او را از گناهانش پاک گرداند و در زمره زائران خود قلمدادش کند، پس در مساجد نماز و دعا بسیار بگزارید»

وی گفت: رئیس مکتب جعفری از مسجد به عنوان خانه خدا در روی زمین نام می‌برد که هر روز عاشقان مشغول راز و نیاز با خداوند هستند و این عشق و دلدادگی را با اقامه نماز و سر تعظیم به پیشگاه الهی ابراز می‌کنند.

وی ادامه داد: روز نامگذاری مسجد نقطه عطفی برای همه مسلمان جهت احیای نام مسجد و بزرگداشت آن است وهم چنین در این روز، تبیین قداست و عظمت مسجد، تکریم نیروهای فعال در مساجد، توجه به آبادانی معنوی و فیزیکی مساجد، تلاش برای بهبود محتوای فرهنگی مساجد و ایجاد هماهنگی بین متولیان دینی این مکان‌های شریف نیز مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: هدف از نام گذاری روز جهانی مسجد، ارائه الگوی مناسب برای بزرگداشت روز مسجد، تبیین مطالبات و نیازهای مسجد، مرور وضعیت گذشته و حال مساجد، بررسی نقش مساجد در تعامل بین دین و دولت و نیز معرفی و قدردانی از ائمه جماعات موفق است.

وی تصریح کرد: مسجد محل سجده کنندگان و اقامه کنندگان نماز و تعظیم شعائری است که در روزگارانی محلی برای پیگیری امورات جنگی، داوری و قضاوت، آمادگی نظامی، اعزام به جبهه‌ها جهت دفاع از مسجد، نماز و قرآن بوده است.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان گناوه بیان داشت: پیامبر اکرم (ص)، پس از هجرت و ورود به شهر مدینه، در نخستین گام در راستای تحقق حاکمیت دین اسلام، اقدام به تأسیس نهادی اجتماعی دینی به نام مسجد کردند.

وی اضافه کرد: پایه‌های حکومت اسلامی در زمان رسول خدا (ص) در این مکان بنیان نهاده و اصول و مبانی دین اسلام، از این پایگاه مقدس به مردم جهان عرضه شد و پیامبر (ص) با این کار خویش، ادبیات سیاسی جدیدی را پایه گذاری کرد؛ ادبیاتی که در آن حکومت کننده «امام» و حکومت شونده «امت» و مقرّ حاکمیت «مسجد» بود.

وی افزود: مساجد در زمان پیامبر اسلام، سهم به سزایی در ایجاد عدالت اجتماعی و شکسته شدن نظام‌های طبقاتی و اخلاق اشرافی گری و مرزبندی‌های کاذب خون و نسب و ثروت داشت و سبب جایگزین شدن فرهنگ برابری و برادری در محیط مساجد شد و پیامبر اکرم (ص) نیز هر گاه در مسجد با مؤمنان نشست و برخاست داشتند، این امر را به دقت رعایت می‌فرمودند و حتی در نگاه کردن نیز مساواتی را برای همه قائل بودند.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان گناوه بیان کرد: پیرامون کارکرد اجتماعی دیگر مسجد، در کلامی از امام باقر (ع) آمده است که فرمودند: «مسکینان و فقیران در زمان رسول خدا (ص) در مسجد منزل می گزیدند». افزون بر این، مساجد پناهگاه غریبان و در راه ماندگان بود، به طوری که هرگاه فرد تازه واردی داخل یکی از شهرهای اسلامی می‌شد و یکی را نمی‌شناخت، یکسره به سراغ مسجد آن شهر می‌رفت.

حجت الاسلام محمدی یادآور شد: مسجد اولین سنگر اعتقادات و باورهایی جهت رشد و کمال و رسیدن به سعادت بوده است و هرکس به مسجد رجوع دارد بی شک از مؤمنان شمرده می‌شود و از عنایت الهی برخوردار خواهد بود.

کد خبر 61332
منبع خبر : خبرگزاری مهر

نظر شما

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

نظرات بینندگان

تازه ترین اخبار
اخبار منتخب
خارگ
در شهر
انتخابات 1400
سامانه تردد کشتی
سامانه تردد کشتی
سامانه خدمات درمانی
سامانه تردد کشتی
پربازدیدترین اخبار
پربحث ترین اخبار