منازل قدیمی و دارای استحکام کم بعضا دچار آسیب شدند
استاندار بوشهر گفت: ساعت ۱۱ و ۱۱ دقیقه بود که زلزله اتفاق افتاد، و شدت زلزله به حدی بود که برخی استانهای همجوار هم آن را احساس کرده و تماس گرفتند که کمک کنند.
به گزارش ایسنا، عبدالکریم گراوند در بازدید از روستاهای زلزلهزده گناوه عنوان کرد: مرکز زلزله شهر گناوه بوده است که خوشبختانه در موضوع بحث مصدومین مورد خاصی نداشتیم و ۴-۳ نفر به صورت سطحی تحت مداوا قرار گرفتند.
وی بیان کرد: در حوزه خسارت های زیرساختی نیز مشکل خاصی نداشتیم، فقط قطعی برق را داشتیم که آن هم دستگاههای مسئول در حال برطرف کردن آن هستند؛ منازلی که قدیمی بودند و استحکام لازم را نداشتند بعضا دچار آسیب شدند که اکیپی متشکل از هلال احمر و بنیاد مسکن و نماینده آقای فرماندار در منطقه حضور دارند و در حال لیستبرداری هستند که آنها هم با تامین خسارت برای حل مشکلشان اقدام میشود.
مقام عالی دولت در استان بوشهر خاطرنشان کرد: مهم این بود که ما در رابطه با این زلزله تلفات جانی نداشتیم و خسارت های آنچنانی هم نبوده، و منازل روستایی بوده که آنها هم در حال کمک هستیم تا آسیبها جبران شود.
استاندار بوشهر در پاسخ اینکه عملیات ارزیابی چه زمانی تمام می شود، اظهار کرد: حداکثر تا فردا ارزیابیها را جمع بندی می کنیم چون خوشبختانه مشکل خاصی پیش نیاورده است، الان واقعا نمی دانیم چون باید به همه روستاها بروند و بازدید کنند.
وی تصریح کرد: بناهایی که بنیاد مسکن کار کرده و مردم کار کردند و هر جایی که روی بناها نظارت بوده مشکلی پیش نیامده است. بیشتر آسیب ها در حوزه بافت های قدیمی و فرسوده هستند که هم در شهرستان دیلم و هم در بندر گناوه در حال بررسی این آسیب ها هستیم.
خسارتی به تاسیسات آب و برق مناطق زلزله زده شمال استان بوشهر وارد نشده
بهمن گشتاسب، رییس شورای هماهنگی مدیران بحران و پدافند غیرعامل صنعت آب و برق استان بوشهر اظهار کرد: خوشبختانه وقوع زلزله در شهرستان گناوه و مناطق شمالی استان، خسارتی به تاسیسات تامین و توزیع این مناطق وارد نکرده است.
وی ادامه داد: با بررسیهای انجام شده، سد رئیسعلی دلواری در منطقه شبانکاره در پایداری کامل است و همچنین شبکههای آبیاری و زهکشی و بند انحرافی پایاب این سد دچار خسارت نشدهاند.
رییس شورای هماهنگی مدیران بحران و پدافند غیرعامل صنعت آب و برق استان بوشهر خاطرنشان کرد: با بررسیهای انجام شده، مشکلی در تاسیسات آب و فاضلاب شهری و روستایی وجود نداشته و پایش منطقه ای نیز در حال انجام است.
گشتاسب با اشاره به شرایط خط انتقال آب خلیج فارس به عنوان تامین کننده اصلی آب شرب استان بوشهر گفت: خوشبختانه سیستم خطوط انتقال خلیج فارس (خط لوله کوثر) نیز در هیچ نقطهای از استان بوشهر و استانهای مجاور دچار خسارت نشده است. در خطوط انتقال و توزیع برق نیز تنها خسارات بسیار جزئی گزارش شده و عمده تاسیسات و خطوط در ایمنی کامل در حال فعالیت است.
تخریب بیمارستان امیرالمومنین (ع) گناوه شایعه است
عبدالرحیم دادجو، رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در خصوص شایعات در فضای مجازی مبنی بر تخریب بیمارستان امیرالمومنین (ع) گناوه خاطرنشان کرد: بیمارستان امیرالمومنین گناوه بسیار مقاوم است و در حال خدمت رسانی به مصدومین است.
وی یادآور شد: به دنبال زلزله امروز در شهرستان گناوه تاکنون ۵ نفر مصدوم شده اند؛ تاکنون چهار مصدوم در شهرستان گناوه و یک مصدوم در شهرستان دیلم گزارش شده که حال عمومی همه آنها خوب است. تیم های ارزیاب و واکنش سریع دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به منطقه زلزله زده اعزام شدهاند و بالگرد اورژانس، اتوبوس آمبولانس و آمبولانسهای ۱۱۵ اورژانس استان بوشهر در منطقه حضور یافتهاند.
مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: تا ساعت ۱۳ و ۳۱ دقیقه امروز ۱۵پس لرزه اتفاق افتاده است.
برآورد اولیه خسارات زلزله در گناوه /بیشترین خسارت در روستاهای بخش مرکزی
غلامرضا مهرجو، فرماندار شهرستان گناوه به ایسنا گفت: در پی این حادثه ۴ نفر مصدوم شدهاند که به صورت سرپایی مورد مداوا قرار گرفتند.
فرماندار گناوه اظهار کرد: امکانات زیرساختی مثل آب، برق، تلفن و اینترنت دچار مشکل خاصی نشدهاند و خدمات رسانی در این حوزه ها برقرار است. تنها در برخی از نقاط خساراتی به دیوارها و واحدهای مسکونی قدیمی وارد شده است.
مهرجو با اشاره به کانون عمده خسارات و تخریبهای ناشی از زلزله گفت: بیشترین خسارات به روستاهای بخش مرکزی گناوه وارد شده است.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه شدت خسارات بالا نبوده و شهرستان در شرایط آرامی به سر میبرد. با توجه به عدم بروز خسارت به واحدهای مسکونی، در حال حاضر نیاز به اسکان اضطراری احراز نشده امّا آمادگی کامل در این زمینه جهت اقدام وجود دارد.
آخرین وضعیت آب و برق مناطق زلزله زده
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو گفت: در حال حاضر شبکه آبرسانی در مناطق زلزله زده وضعیت پایداری دارد، برق شهری مناطق وصل شده و تنها در سه روستا به صورت پراکنده مشکل قطع برق داریم.
میثم جعفرزاده در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه علت قطع برق در مناطق روستایی بیشتر تخریب های حاصل از زلزله بود اما با توجه به اینکه پس لرزه ها هنوز ادامه دارد ایمنی اجازه عملیات را نمی دهد، اظهار کرد: تیم های عملیاتی در منطقه حضور دارند و زمانی که شرایط نرمال شود عملیات انجام خواهد شد.
مرز بوشهر و فارس تاکنون ۱۷ بار لرزیده است
زمینلرزه روز یکشنبه تاکنون مرز استانهای بوشهر و فارس - حوالی بندر گناوه را ۱۷ بار به لرزه در آورده است.
اعزام کارشناسان میراث فرهنگی برای بررسی وضعیت آسیب دیدگی آثار تاریخی در کانون زلزله
نصرالله ابراهیمی، معاون میراث فرهنگی استان بوشهر گفت: در بررسیهای اولیه گزارشی مبنی بر آسیب و تخریب آثار بر اثر این زمینلرزه در نزدیکی کانون زلزله که شهرستان گناوه بوده است اعلام نشده و در دیگر شهرستانها هم با اعزام کارشناسان میراثفرهنگی در محل، جزئیات خسارات احتمالی در حال بررسی است.
وی تاکید کرد: به همین دلیل اولویت اول ما در این سالها، تثبیت بنا و اجرای عملیات رفع خطر احتمالی بوده که در بیشتر آثار استان، انجام شده است.
گفتگوی تلفنی جهانگیری با استاندار بوشهر در پی وقوع زلزله در بندر گناوه
معاون اول رییس جمهور ظهر امروز (یکشنبه) در تماسی تلفنی با استاندار بوشهر در جریان آخرین وضعیت مناطق زلزله زده به ویژه بندر گناوه قرار گرفت و دستورات لازم برای رسیدگیهای اولیه و فوری به آسیب دیدگان این حادثه را صادر کرد.
به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری در این تماس تلفنی بر به کارگیری کلیه امکانات برای رسیدگیهای لازم و درمان مصدومان حادثه تاکید کرد.
معاون اول رئیس جمهور همچنین ضرورت آمادگی مدیریت بحران استان را خاطرنشان کرد و خواستار اعزام تیم های ارزیاب، بررسی خسارات وارد شده و ارایه کمک های اولیه به مردم شد.ه
استاندار بوشهر نیز در این مکالمه تلفنی، ضمن ارائه گزارشی از آخرین وضعیت مناطق زلزله زده و اقدامات انجام شده برای امداد رسانی، گفت: تمام امکانات استان برای کمک به مصدومان و جلوگیری از خسارات بیشتر به کار گرفته شده است.
تمامی تاسیسات، تجهیزات و ساختمانهای نیرگاه اتمی بوشهر در صحت کامل هستند
در همین رابطه روابط عمومی نیروگاه اتمی بوشهر اعلام کرد، با توجه به زمین لزره ۵/۹ ریشتری شهرستان گناوه در ساعت ۱۱:۱۱ روز یکشنبه به استخضار می رساند وضعیت تمامی تاسیسات، تجهیزات و ساختمانهای نیرگاه اتمی بوشهر در صحت کامل بوده و هیچ گونه آسیبی به این مرکز وارد نشده و در روند انجام فعالیت های جاری نیروگاه نیز خللی رخ نداده است.
سخنگوی جمعیت هلال احمر از افزایش مصدومان زمین لرزه ۵.۹ ریشتری بندر گناوه خبر داد.
دکتر محمد حسن قوسیان مقدم در گفت و گو با ایسنا در باره آخرین وضعیت مناطق زلزله زده بندرگناوه و امدادرسانی اظهار کرد: ۵۲۰۰ تخته چادر آماده است تا در صورت نیاز توزیع شود.
وی با بیان اینکه ۲۱ روستا با ۴۵۵۳ نفر شامل ۱۱۷۹ خانوار تحت تاثیر هستند گفت: ۳۸۵ نیروی عملیاتی شامل ۷۷ تیم، ۱۵ پایگاه، ۱۰ شعبه و دفاتر نمایندگی در استان بوشهر، ۶۰۷ نیروی عملیاتی در قالب ۸۱ تیم در کهگیلویه و بویراحمد، ۱۶۶۳ نیروی عملیاتی در قالب ۱۶۵ تیم در خوزستان، ۶۱۲ نیروی عملیاتی شامل ۹۰ تیم در هرمزگان در آماده باش هستند.
سخنگوی جمعیت هلالاحمر، شمار مصدومان این زلزله را تا ساعت ۱۳ ، پنج نفر اعلام کرد که چهار نفر در گناوه و یک نفر هم در دیلم هستند.
ترکخوردگی دیوارها و تخریب منازل در ۱۰ روستای گناوه
به گزارش ایسنا و به گفته مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان بوشهر در زمین لرزه صبح امروز در بندر گناوه تعداد ده روستا در مرکز وقوع زلزله دچار خساراتی از جمله ترکخوردگی دیوارها و تخریب منازل شده اند.
غلامرضا حاجیانی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه در یکی دو ساعت اول اقدامات ارزیابی انجام میشود، افزود: تیمهای ارزیابی در روستاها در حال بررسی خسارات هستند، در سرکشی از روستاهای منطقه برخی از منازل دچار ترک خوردگی و یا تخریب شده اند. باید نتایج ارزیابیهای اولیه مشخص شود و بعد تیمها مستقر می شوند تا بتوانند کار رساندن آذوقه و سایر اقدامات کمک رسانی و امدادی را انجام دهند.
عکس: رسانه آخرین خبر بوشهربه گفته اهالی شهرستان، در روستای محمدصالحی و اطراف آن، ترکخوردگی بعضی از منازل گزارش شده و نیروهای راهداری و هلال احمر در آمادهباش هستند. یکی از ساکنان مناطق زلزله زده هم گزارش داده است گله ای زیر آوارناشی از زلزله در کوهستان "شول" مانده است و تلاش اهالی برای کمک به این دامدار موفق نبوده است.
دقایقی پیش زلزلهای به بزرگی ۵.۹ ریشتر بندر گناوه در استان بوشهر را لرزاند.
به گزارش ایسنا، زلزلهای به قدرت ۵.۹ ریشتر ساعت ۱۱:۱۱ دقیقهی ظهر امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ شهرستان گناوه واقع در استان بوشهر را لرزاند. عمق این زمین لرزه در ۱۰ کیلومتری سطح زمین ثبت شده است. همچنین دقایقی بعد از اولین زمین لرزه، زلزله دوم با قدرت ۴.۵ ریشتر در همان عمق ۱۰ کیلومتری ثبت شد.
مدیرکل مدیریت بحران بوشهر اعلام کرد: زلزله گناوه در بوشهر، دیلم و دشتستان نیز احساس شد.
وی گفت: فراخوانی صورت گرفته و جلسه مدیریت بحران شهرستان گناوه تشکیل شده و مسئولان دستگاه های مختلف در حوزه های آب، برق، گاز، تلفن و... وضعیت و سطح خسارتها را بررسی می کنند.
سخنگوی سازمان اورژانس اعلام کرد: آمبولانس از استانهای همجوار، پنج اتوبوس آمبولانس و سه بیمارستان صحرایی از شهرکرد، شیراز و اصفهان در حالت آماده باش هستند.
آماده باش ۵۵ آمبولانس در پی زلزله بندر گناوه
مجتبی خالدی، سخنگوی سازمان اورژانس کشور پیش تر در گفت و گو با ایسنا بااشاره به زمین لرزه ۵.٩ ریشتری بوشهر اظهار کرد: حوالی ساعت ١١:١١ دقیقه زمین لرزه ای باقدرت ۵.٩ ریشتری بوشهر حوالی بندر گناوه را لرزاند و تا کنون نیز سه پس لرزه داشته است.
وی ادامه داد: ۵٠ آمبولانس از استانهای همجوار، پنج اتوبوس آمبولانس و سه بیمارستان صحرایی از شهرکرد، شیراز و اصفهان درحالت آماده باش هستند.
خالدی اظهار کرد: یک پایگاه اورژانس ترک برداشته است.
اعلام وضعیت نارنجی به ۴ استان
دکتر محمد حسن قوسیان مقدم سخنگوی جمعیت هلال احمر نیز در گفتوگو با ایسنا، در این باره اظهار کرد: در پی این زلزله ، ۱۰ تیم ارزیاب هلالاحمر به منطقه حادثه دیده اعزام شده اند و ۴ بالگرد در استانهای بوشهر، شیراز، فارس و کرمان آماده باش هستند.
وی گفت:اعلام آماده باش و وضعیت نارنجی به استانهای خوزستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان انجام شده است. در حال حاضر ارتباط با دهیاری ها و بخشداری ها در حال انجام و ارزیابی است و گزارش خسارات احتمالی این زمین لرزه متعاقبا اعلام خواهد شد.
انتهای پیام