بهروز ندائی در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: استان اردبیل شرایط شیوع کرونا به وضعیت حادی رسیده به طوری که تعداد بیماران بستری کرونایی به بیش از ۶۲۵ نفر رسیده و روزانه ۳۰۰ نفر نیز با دریافت دارو در منازل قرنطینه میشوند.
وی به بدحالی ۸۲ نفر در سطح استان اشاره کرد و گفت: فوتیهای روزانه به مرز ۱۰ نفر رسیده و نگرانیهای مسئولان از گسترش و شیوع دلتا ویروس در روزهای باقیمانده تابستان است.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار اردبیل به پر بودن تختهای بیمارستانی امام خمینی، بیمارستان امام رضا، سبلان و بوعلی در پذیرش بیماران کرونایی اشاره کرد و افزود: با فعال شدن نقاهتگاهها و قرنطینه خانگی تلاش بر کنترل این ویروس خطرناک است اما تا زمانی که خود مردم پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنند، امکان مهار بیماری وجود ندارد.
ندائی با قدردانی از تلاش شبانهروزی کادر بهداشتی و درمانی در کنترل این بیماری در ۱۶ ماه گذشته تصریح کرد: تاکید ما بر رعایت این موازین بهداشتی است و در کنار آن با همکاری پلیس راهور و راه استان تلاش بر جلوگیری از مسافرتها و ورود خودروهای غیربومی به استان و خروج خودروها از شهرهای قرمز است.
وی ممنوعیت سفر و بسته بودن مراکز اقامتی، پذیرایی و آبگرمها را در سرعین و سایر شهرها یادآور شد و خاطر نشان کرد: تمام تلاش مسئولان استان بر این است تا شرایط سختگیرانهای را برای دورهمیها و آئینهای مختلف تجمعی به وجود آورند تا از انتشار ویروس جلوگیری شود.
ندائی به محدود بودن فعالیت اصناف و رعایت بسیاری از موارد بهداشتی از سوی تلاشگران این عرصه اشاره کرد و ادامه داد: با تشدید دلتا کرونا به احتمال زیاد در روزهای آینده بخش عظیمی از اصناف تعطیل خواهد شد.
وی به فرا رسیدن ماه محرم نیز اشاره کرد و گفت: در عزاداریهای قبل از ماه محرم سعی شده بود تا عزاداران مراسمهای خود را در مناطق روباز انجام دهند که امروز نیز شاهد برگزاری آئین طشتگذاری به شکل نمادین با کمترین حضور جمعیت در اردبیل بودیم.
ندائی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: طشتگذاری محلات و سایر مناطق شهرهای استان ممنوع است و ستاد کرونا هرگونه تجمع در این ایام را در قالب آئینهای سنتی تعطیل اعلام کرده است.
وی در مورد برگزاری عزاداریهای شبانه اردبیلیها در ماه محرم نیز بیان کرد: به هیئت امنا و سازمان تبلیغات اسلامی تاکید شده تا از هرگونه تجمع جمعیت در مکانهای بسته به ویژه مساجد و حسینیهها جلوگیری کرده و عزاداریها با کمترین جمعیت در فضای باز و با استفاده از ماسک و رعایت تمام موازین بهداشتی انجام شود.
ندائی در ادامه اظهار کرد: چنانچه هیئت امنایی به این موازین پایبند نباشند، جلوی فعالیتهای آنها گرفته خواهد شد و حتی در صورت تکرار تخلف خاطیان به مراجع قضائی معرفی خواهند شد.
وی به شرایط همهگیری کرونا در این مرحله به صورت خانوادگی اشاره کرد و گفت: در کنار همه رعایت پروتکلهای بهداشتی و حساسیت مردم به این امر کار واکسیناسیون نیز با سرعت ادامه دارد به گونهای که تاکنون ۲۳۵ هزار نفر در استان واکسینه شدهاند.
ندائی با بیان اینکه بیش از دو سوم جمعیت واکسینه شده دز اول و مابقی دز اول واکسن خود را دریافت کردند، افزود: دانشگاه علوم پزشکی با افزایش مراکز تجمیعی و ورود واکسن کار واکسیناسیون را برای گروههای سنی بالای ۴۰ سال هدفگذاری کرده است.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار اردبیل ضرورت واکسیناسیون را در پیشگیری از مرگ و میر ناشی از کرونا ضروری خواند و تصریح کرد: بر اساس مطالعات و تحقیقات انجام شده هر فردی که اقدام به تزریق واکسن کرونا کرده در حقیقت در این گروه سنی کاهش مرگ و میر را شاهد هستیم و امیدواریم تا آخر شهریورماه همه گروههای سنی در استان واکسن ضد کرونا را حداقل در دز اول دریافت کرده باشند.
وی تنها راه مبارزه با این ویروس خطرناک را واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی اعلام کرد و ادامه داد: گروههای سنی و شغلی مختلف در حال واکسینه شدن هستند و امیدواریم با تدابیر در نظر گرفته شده کنترل بیماری را شاهد باشیم.