به گزارش خبرنگار مهر، احمد محمدیزاده صبح شنبه در نشست با معاونان امور اقتصادی استانداریهای جنوب کشور اظهار داشت: استان بوشهر دارای ظرفیتهای بسیار مهمی است و نقش مهمی در عرصه تولید در سطح کشور دارد.
وی یکی از ظرفیتهای مهم در استان بوشهر را تجارت و بازرگانی دریایی عنوان کرد و ادامه داد: تجارت و بازرگانی خارجی از سالهای گذشته در دستور کار ساحلنشینان استان بوشهر بوده و اکنون بیش از ۳۰ درصد جمعیت این استان از این طریق امرار معاش میکنند.
استاندار بوشهر به ظرفیتهای گردشگری استان بوشهر اشاره کرد و افزود: صنعت نفت، گاز، پتروشیمی از دیگر ظرفیتهای مهم استان بوشهر است.
وی با بیان اینکه ۷۴ درصد گاز کشور از استان بوشهر تولید و انتقال داده میشود خاطرنشان کرد: صادرات نفت از دیگر ظرفیتهای استان است و ۹۰ درصد نفت کشور از این استان صادر میشود.
محمدیزاده خاطر نشان کرد: اکنون ۲۲ مجتمع پتروشیمی در استان بوشهر در مدار تولید قرار دارد و ۱۸ مجتمع دیگر تا ۲ سال آینده تکمیل و وارد بهرهبرداری میشود.
استاندار بوشهر با تأکید بر جلوگیری از صادرات محصولات پتروشیمی بهصورت خام تصریح کرد: این صنعت فرصتهای مهمی در بخش اقتصاد، اشتغال، معیشت، صادرات و سرمایهگذاری فراهم کرده است.
محمدیزاده توسعه صنایع پایین دستی مجتمعهای پتروشیمی را یک ضرورت دانست و تأکید کرد: با راهاندازی صنایع پایین دستی مجتمعهای پتروشیمی مشکلات اقتصادی، اشتغالزایی و معیشتی جامعه برطرف میشود.
وی توجه به مسئولیتهای اجتماعی صنایع از جمله تأسیسات نفت، گاز و پتروشیمی را یک ضرورت دانست و خاطر نشان کرد: در کشورهای مختلف جهان سه تا چهار درصد سود صنایع بزرگ برای مسئولیتهای اجتماعی مناطق پیرامونی در اجرا طرحهای اجتماعی و فرهنگی اختصاص مییابد.
استاندار بوشهر با تأکید بر قانونی شدن تخصیص ۳ درصدی سود صنایع بزرگ از جمله مجتمعهای پتروشیمی افزود: با قانونی شدن این مهم بر اساس برنامهریزی مشکلات اجتماعی و فرهنگی شهرها و روستاهای پیرامون صنایع بزرگ برطرف میشود.
وی تاکید کرد: استانهای بوشهر، فارس، هرمزگان، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد ظرفیتهای مشترک در حوزههای اقتصادی دارند.
استاندار بوشهر تأمین و تولید آب را یکی از معضلات و مشکلات در کشور دانست و خاطر نشان کرد: تولید آب از طریق شیرینسازی آب دریا در دستور کار قرار دارد که باید این مهم در حل مشکلات آبرسانی تسریع یابد.