پنجشنبه, ۲۷ دی ۱۴۰۳ - Thursday, 16 January 2025
اخبار ویژه :
امروز : 0 خبر
تازه ترین اخبار
اخبار منتخب
خارگ
۱۰ آبان ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۱
کمبود سیمان بوشهری‌ها را کلافه کرده است/ نرخ‌ها واقعی نیست
بوشهر - کمبود و گرانی سیمان در استان بوشهر باعث نارضایتی مردم شده، موضوعی که منجر به توقف در ساخت و سازها شده است و برای حل کامل این مشکل باید قیمت کالاها بر اساس ارزش آن‌ها قیمت‌گذاری شود.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها، قاسم بازیاری: سیمان به عنوان یکی از مصالح مورد نیاز در پروژه‌های عمرانی و ساخت سازها همواره از جایگاه بالایی برخوردار است ولی کمبود و افزایش قیمت آن مردم استان بوشهر را این روزها کلافه و ناراضی کرده کرده است.

در این روزهای سخت اقتصادی قطار افزایش قیمت‌ها به سیمان رسید؛ موضوعی که باعث کند شدن ساخت و سازها شده و از طرفی دستیابی به این کالا در این روزها سخت شده است.

با توجه به افزایش دیگر مصالح توقف در ساخت و سازها باعث شده خسارت‌های زیادی به مردم وارد شود. در شرایط کنونی استفاده از سیمان به دلیل افزایش قیمت فولاد بیشتر مورد استفاده مردم قرار می‌گیرد که می‌طلبد مسئولین امر تمهیدات لازم اتخاذ کنند تا مردم بیشتر از این دچار خسارت نشوند.

سوالی که این روزها در ذهن خیلی از مردم وجود دارد این است چرا متولیان امر تمهیدات لازم برای چنین شرایطی پیش بینی نکردند؟

با توجه به شرایط آب و هوایی استان زمان کنونی بهترین وقت برای کار کردن است که متأسفانه کمبود سیمان روند کار را با کندی پیش می‌برد.

ملزم به تأمین سیمان طرف خارجی هستیم

مدیر عامل کارخانه سیمان مند دشتی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: کارخانه سیمان مند دشتی با ظرفیت روزانه سه هزار تن مشغول به فعالیت است و علی رغم تعمیرات دو هفته قبل ولی کار متوقف نشد و تلاش کردیم سیمان استان را تأمین کنیم.

محمد حسین عظیمی افزود: دو هزار و ۳۰۰ تن در بازار داخل توزیع می‌شود و مابقی آن نیز صادرات انجام می‌شود که با توجه به تعهدات بلند مدت با طرف خارجی عدم تأمین سیمان خسارت‌های زیادی به مجموعه سیمان وارد می‌کند و در همین راستا ملزم به تأمین سیمان آنها هستیم.

وی ادامه داد: با توجه به کمبود سیمان که عمده آن به دلیل تعمیرات کارخانه سیمان دشتستان است باعث شده تأمین سیمان در استان با مشکل مواجه شود.

عظیمی اضافه کرد: از دو هزار و ۳۰۰ تن سیمانی که در بازار توزیع می‌شود ۵۰۰ تن آن به پروژه‌های عمرانی از جمله نیروگاه اتمی اختصاص یافته و مابقی آن بین عاملین فروش توزیع می‌شود.

عظیمی با بیان اینکه بخشی از سیمان استان باید از طریق سیمان کنگان تأمین شود، اظهار کرد: اصلی‌ترین عامل گرانی این روزها در استان و حتی در کشور قیمت غیر منطقی سیمان در مقایسه با سایر کالاها در بازار است.

وی اضافه کرد: سیمان به عنوان محصول استراتژیک در خیلی از پروژه‌ها و خیلی از ساخت و سازها استفاده می‌شود از طرفی قیمت پایین این کالا نسبت به دیگر اجناس دیگر باعث استفاده بیشتر مردم می‌شود.

عظیمی خاطر نشان کرد: از طرفی افزایش قیمت فولاد در ساختمان سازی باعث شده مردم در ساخت و سازها بیشتر از بتن استفاده کنند و در حال حاضر ۹۰ درصد ساختمان سازی به صورت بتنی است که یکی از عوامل کمبود سیمان به شمار می‌رود.

وی تصریح کرد: با پایان تعمیرات سیمان دشتستان این مشکل حل می‌شود ولی این مشکل به صورت مقطعی حل می‌شود که برای رفع این معضل باید کالاها به نسبت ارزششان قیمت گذاری شوند تا سودی که به توزیع کننده، تولید کننده و هزینه مصرف کننده می‌رسد منطقی باشد.

وی گفت: کنترل قیمت سیمان و اجازه ندادن قیمت منطقی باعث می‌شود دلال‌ها کنترل بازار را به دست بگیرند و سود غیر متصوری برای خودشان در نظر بگیرند که همین عامل باعث رانت در بازار شود و تولید کننده و مصرف کننده از این موضوع منفعت نبرند.

مدیر کارخانه سیمان دشتستان نیز با اشاره به تعمیرات در این کارخانه گفت: در حال حاضر ۶۰ درصد تعمیرات کارخانه پشت سر گذاشته شده و سعی ما این است که به موقع این تعمیرات را به پایان برسانیم.

مسعود حبیبیان افزود: کارخانه سیمان دشتستان که تأمین کننده بخش عمده‌ای از سیمان استان و منطقه است، تعمیرات اساسی آن از ۲۶ مهرماه سال جاری شروع شده و این تعمیرات که پنج ماه قبل باید انجام می‌شود ولی به دلیل اینکه سیمان در منطقه مورد نیاز بود تمام تلاش خود را کردیم تا جایی که امکان دارد تعمیرات را عقب بیندازیم و در نهایت در مهرماه دیگر امکان تولید وجود نداشت و ما تعمیرات را شروع کردیم.

وی بیان داشت: حدود ۲۵ روز زمان برای تعمیرات پیش بینی شده بود ولی با توجه به اینکه تولید سیمان جز اولویت‌ها در منطقه بود ما تعمیرات را به ۱۸ روز کاهش دادیم.

تحویل سیمان متوقف نشد

مدیر کارخانه سیمان دشتستان افزود: در حال حاضر نیز چیزی حدود ۳۵۰ نفر در حال انجام عملیات تعمیرات هستند و در این تعمیرات تمام خط تولید تا سنگ شکن و دپارتمان پخت در حال تعمیر هستند و در حال حاضر نیز ۶۰ درصد تعمیرات پشت سر گذاشته شده و سعی ما این است که به موقع این تعمیرات را به پایان برسانیم.

وی بیان داشت: در ابتدای آغاز تعمیرات ذخیره‌ای که ما داشتیم برای اینکه در مدت تعمیرات سیمان را تحویل به بازار دهیم حدود ۱۴ هزار تن بود که این سیمان به مرور تحویل بازار شده و در حال حاضر نیز این روند ادامه دارد و سعی کردیم هیچ روزی نباشد که تحویل سیمان متوقف شود و در حال حاضر نیز این روند ادامه دارد.

حبیبیان تصریح کرد: بیش از این میزان سیمان تحویلی از طرف کارخانه سیمان دشتستان مقدور نیست و ما تمام سعی مان را می‌کنیم که با اتمام تعمیرات نرم معمول تولیدی سیمان که روزانه بین ۳۵۰۰ تا ۴ هزار تن بوده است را انجام دهیم.

لزوم تأمین نیازهای داخل استان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر نیز گفت: هر چند تولید و صادرات غیر نفتی در اوج تحریم‌ها و نیاز کشور به درآمدهای ارزی اهمیت زیادی دارد، اما این موضع نباید ما را از تأمین نیاز داخل غافل کند.

سعید زرین فر افزود: در روزهای اخیر صادرات سیمان مشکلات زیادی در اجرای برخی طرح‌های عمرانی ایجاد کرده است و در پی این کمبود، استاندار بوشهر از امروز به کارخانه‌های این استان اعلام کرد در صورتی که نیاز بازار داخلی استان را تأمین نکنند به هیچ وجه اجازه صادرات نخواهند داشت.

سه کارخانه سیمان در استان بوشهر فعالیت دارند که ظرفیت اسمی کارخانه‌های سیمان دشتستان و دشتی سالانه یک میلیون تن و کارخانه کنگان سالانه دو میلیون تن است، اما ۷۰ درصد تولیدات کارخانه سیمان کنگان کلینکر است که مصرف عمومی ندارد و صادر می‌شود.

کد خبر 10966
منبع خبر : خبرگزاری مهر

نظر شما

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

نظرات بینندگان

تازه ترین اخبار
اخبار منتخب
خارگ
در شهر
انتخابات 1400
سامانه تردد کشتی
سامانه تردد کشتی
سامانه خدمات درمانی
سامانه تردد کشتی
پربازدیدترین اخبار
پربحث ترین اخبار