خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ مرداد ماه سال ۹۹ خبر رسید تعدادی از اشیای باستانی متعلق به ایران که توسط افراد سودجو به طور غیرقانونی به خارج از ایران و به کشور اتریش قاچاق شده بود طی یک معاضدت قضائی میان دو کشور و با همکاری اینترپل اتریش و پلیس بین الملل جمهوری اسلامی ایران به نماینده کشورمان در اتریش تحویل داده شد و به زودی این اشیا پس از اصالت سنجی به ایران برمی گردد. اکنون دوباره این خبر منتشر و اعلام شده که قرار است به زودی این اشیا به ایران برگردانده شود.
عمارت تاریخی مؤسسه حکمت و فلسفه برای گردشگران گشوده شد
همزمان با آغاز سال نو و با همکاری شهرداری منطقه ۱۱ تهران برای نخستین بار پس از ۵۰ سال عمارت تاریخی مؤسسه حکمت و فلسفه که در پهنه رودکی واقع شده است، به روی گردشگران برای اولین بار بازگشایی شد.
ساختمان حکمت و فلسفه در دوره پهلوی اول در سال ۱۳۱۴ ساخته شده و به لحاظ معماری و نیز کارکردهای فرهنگی و پژوهشی در زمینه تخصصی فلسفه ارزشمند است؛ جدارههای مؤسسه حکمت و فلسفه پیش از این در طرح مرمت ۳۵ ابنیه تاریخی واجد ارزش واقع در پهنه رودکی با مشارکت سازمان زیبا سازی شهر تهران مرمت شده بود.
این مؤسسه دارای باغ فلسفه است که دو ساختمان قدیمی در آن به ثبت ملی رسیده و محل تأسیس نخستین آکادمی فلسفه در ایران بوده است که به مناسبت عید نوروز گردشگران و علاقمندان به فلسفه تنها میتوانند تا امروز ۵ شنبه از باغ فلسفه و تالار آئینه مؤسسه حکمت و فلسفه بازدید کنند.
ترکهای جدید تأثیر شلیک توپ تحویل سال روی برج آزادی؟
خبرگزاری مهر این هفته در گزارشی به بررسی ترکهای جدید روی بدنه برج آزادی پرداخت و در گزارشی نوشت مدیران این مجموعه به شک افتاده اند که این ترکها بر اثر شلیک توپ مشقی نظامی در مراسم تحویل سال به وجود آمده، موضوعی که باید به تأیید کارشناسان میراث فرهنگی نیز برسد.
اکنون ترکهایی روی دیوارههای طبقه آخر برج آزادی قابل مشاهده است که مدیران این بنای فرهنگی و تاریخی ادعا میکنند پیش از این وجود نداشته و باید کارشناسان میراث فرهنگی تازگی و علت آنها را تشخیص دهند.
ایرانیها همیشه توپ در میکردند اما نه وسط شهر!
احمد محیط طباطبایی تهران شناس به تاریخچه شلیک توپ در هنگام سال نو اشاره کرد و توضیح داد: در اروپا میدانهای ساعت و در ایران قدیم، میادین توپخانه ایجاد میکردند. در این میادین توپهایی میگذاشتند که کار ساعت را میکردند یعنی در مواقعی مانند افطار، سحر، مناسبتها و اتفاقات مهم و آغاز سال نو، توپ به سمت شرق یعنی طلوع آفتاب شلیک میشد. در کنار این توپها در میادین هیچ بنای دیگری جز توپ نبود. بنابراین سنت توپ در کردن برای ایرانی هاست اما نه وسط شهر آن هم کنار یک بنای تاریخی!
۴۵۰ هزار نفر در سفرهای نوروزی اقامت رسمی داشتند
معاون گردشگری کشور این هفته پس از اینکه از چند شهر و استان دیدن کرد گفت: تا روز هفتم فروردین یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفرشب اقامت در مراکز اقامتی رسمی داشتیم که اگر هر فرد بهطور متوسط سه شب اقامت داشته باشد، حدود ۴۵۰ هزار نفر طی ۱۰ روز گذشته سفر کردهاند.
ولی تیموری گفت: ما بهعنوان اعضای ستاد مدیریت بیماری کرونا در کنار همه اعضا تلاش میکنیم تا این بیماری مدیریت شود. با توجه به اینکه این بیماری ادامه پیدا کرده است و کسبوکارهای مرتبط با گردشگری و خدمات سفر از این موضوع ضررهای زیادی دیدند در قالب مصوبات ستاد ملی کرونا گشایش مقطعی و محدود برای فعالان حوزه گردشگری بهوجود آمد.
معاون گردشگری کشور اضافه کرد: همکاران ما در ورودی شهرها و سایتها در خصوص رعایت پروتکلهای بهداشتی تذکرات لازم را ارائه میکردند و من آنچه در بازدید از شهرها و مراکز اقامتی و تأسیسات گردشگری داشتم، میدیدم همه این پروتکلها را رعایت میکنند.
این درحالی بود که مسئولان وزارت بهداشت میگفتند که میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در ایران به کمترین حد در پنج ماه و شمار بستریشدگان جدید به بیشترین حد در سه ماه رسید. همچنین تعداد شهرهای در وضعیت قرمز کرونا در حدود یک هفته نزدیک به دو برابر شده است.
از میان افراد مبتلا به ویروس کرونا، فقط در روز سوم فروردین ۱۴۰۰، هفت نفر بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر، ۳۲ نفر بیش از ۵۰۰ کیلومتر، ۶۰۵ نفر بیش از ۱۰۰ کیلومتر، ۵۷۹ نفر بیش از ۵۰ کیلومتر، هزار و ۳۴۴ نفر بیش از ۲۰ کیلومتر و ۳ هزار و ۶۷۷ نفر تا ۲۰ کیلومتر سفر رفته و قرنطینه را نقض کردهاند.
ناقلان کرونای انگلیسی
از طرف دیگر مشاور وزیر بهداشت از وزارت راه به دلیل عدم توقف پروازهای ترکیه انتقاد کرده اما سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری، توقف این پروازها را منوط به تصویب و ابلاغ ستاد کرونا میداند. وهاب زاده گفته بود که سراسر شهرهای ترکیه در وضعیت قرمز است اما هم پروازها به این کشور ادامه دارد و هم تورهای گردشگری برقرار است. گردشگران و مسافران به این همسایه شمال غربی کشورمان میتوانند ناقل ویروس کشنده کرونای انگلیسی به داخل کشور باشند.
در این باره سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: ما در سازمان هواپیمایی به تنهایی تصمیمگیرنده نیستیم و ستاد ملی مقابله با کرونا باید به سازمان هواپیمایی توقف پروازها را ابلاغ کند.
رشد لاک پشتی جذب گردشگران خارجی در دولت دوازدهم
این هفته خبرگزاری مهر به بررسی آمار گردشگران ورودی به ایران پرداخت. این بررسی نشان میدهد که اگرچه ایران در دولت یازدهم ۴ میلیون و ۸۰۰ گردشگر خارجی داشت اما به این آمار در پایان دولت دوازدهم تنها چهار میلیون نفر دیگر اضافه شده است.
در حوزه گردشگری میتوان یک بررسی اجمالی به آمار ورود گردشگران خارجی در دولت یازدهم و دوازدهم پیش از دوران شیوع ویروس کرونا کرد تا مشخص شود در این دو دوره، وضعیت این بخش از گردشگری چگونه بوده است.
سال ۹۲ ۹۳ ۹۴ ۹۵ ۹۶ ۹۷ ۹۸ ۹۹آمار گردشگران ورودی
۴.۸۰۱.۸۲۶
۵.۰۴۴.۴۱۲ ۵.۱۸۱.۰۱۸ ۴.۹۰۱.۰۸۳ ۵.۱۱۳.۵۲۴ ۷.۸۰۰.۱۱۳ ۸.۸۷۰.۰۰۰۷۴ نفر در سه ماه اول سال
در سال ۹۲ آرزوی منوچهر جهانیان معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی وقت این بود که در سال ۹۸ حدود ۲۰ میلیون گردشگر خارجی جذب شود این درحالی بود که در همان سال حدود ۴ میلیون و ۸۰۱ هزار و ۸۲۶ گردشگر به ایران آمده بودند. اما آمار در سال ۹۳ تنها ۲۰۰ هزار نفر رشد داشت.
تعطیلی مراکز تفریحی در روز طبیعت
همزمان با فرارسیدن روز طبیعت، کاخ موزهها و موزههایی که دارای فضای سبز هستند،؛ تعطیل میشوند. بسیاری از مراکز تفریحی و گردشگری مانند منطقه عباس آباد و دریاچه چیتگر نیز اعلام کردند که تعطیل هستند.