به گزارش خارگ آنلاین : ،صبح امروز احمد دشتی زاده ، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی بوشهر در محل کار خود، میزبان خبرنگاران و اصحاب رسانه استان بوشهر بود و همانگونه که انتظار می رفت و خود نیز در ابتدای نشست خاطرنشان کرده بود ، مسائل و موضوعات پیرامون منطقه ویژه ، شفاف و صمیمانه بیان شد و در اختیار رسانه ها قرار گرفت.
به اعتقاد مدیر با تجربه ، مجرب و سخت آزموده ای همچون وی که سالیان سال مسئولیت های اجرایی متعددی را بر عهده داشته ، مدیر باید در یک اتاق شیشه ای بنشیند و مردم عملکرد او را ببینند و موضوع محرمانه نداشته باشد.
او از به کار بردن جملات منفی پرهیز می کند و حتی تابلوی “در این مکان کلمات نمی دانم ، نمی توانم ، فکر نمی کنم نمی شود به کار نبرید ” را روی میز اتاق کار خود قرار داده است.بی شک برخورداری از چنین روحیه ای وی را در مقابل ابرزمین خواران قرار داده و در مبارزه با زمین خواران سربلند بیرون آمده است.
آنچه می خوانید چکیده ای از صحبت های وی در این نشست خبری است:
شروع به کار در منطقه ویژه اقتصادی با کوهی از مشکلات
در بهمن ماه ۱۴۰۰ که کار خود را در منطقه ویژه شروع کردم ، از بخشی از مشکلات موجود آگاه بودم اما ناامید نشدم و امیدوار بودم که مشکلات را به هر طریق حل کنم.
در بدو ورود متوجه شدم که سازمان بدهی بسیار سنگینی ۱۶ میلیاردی دارد.حقوق و بیمه شش ماه کارکنان شاغل در منطقه پرداخت نشده و حتی آب و برق منطقه نیز به دلیل بدهی قطع بود و مساله مهم دیگر ، تخلفات مربوط به زمین خواری بود که به وفور دیده می شد.
در این راستا با تلاش و پیگیری های فوق العاده ای انجام دادیم و به همت و همکاری دکتر مهرانگیز ، مدیرکل دادگستری استان که به طور جدی به مساله زمین خواری در منطقه ویژه ورود کرد ، این اراضی از زمین خواران بازپس گرفته شد به طوری که طی سه سال ، ۱۰۳ هکتار از اراضی منطقه ویژه اقتصادی بوشهر که در تملک یک زمین خوار بود و ارزش ۲۳۰۰ میلیارد تومان داشت به منطقه ویژه برگردانده شد.
همچنین در زمان مدیرعامل وقت منطقه در سال ۱۳۹۰ ، حدود ۱۳۴ هکتار که به یک نفر واگذار و سند تک برگ منطقه ویژه نیز برای این شخص صادر شده بود و فرد مذکور نیز این سند را به ۹۲۹ سند تبدیل کرد و اراضی را به فروش رساند.این در حالی است که چنین قانونی در مناطق آزاد و ویژه وجود ندارد که شخص زمین را به غیر بفروشد.صدور سند هم منوط به پایان کار عملیات ساختمانی است در حالی که در زمین هایی که این شخص گرفته بود، هیج کار ساختمانی انجام نشده بود.
خوشبختانه با کمک دستگاه قضایی و بازرسی استان بوشهر موفق شدیم سند ۶۰ هکتار از این اراضی را به نام منطقه ویژه بگیریم. برای ۴۳ هکتار دیگر نیز در دادگاه بدوی رای بهنفع منطقه ویژه صادر شده است.
برای ۱۶ هکتار و همچنین ۱۵ هکتار زمین خواری دیگر هم از طریق مراجع قضایی در حال پیگیری هستیم که آنها را نیز به منطقه ویژه برگردانیم.
حل مشکل پرونده آهن آلات
مساله مهم دیگری که در بدو ورود به منطقه با آن رو به رو شدم ،پرونده آهن آلات قراضه بود که منطقه ویژه می بایست حدود هزار میلیارد تومان جریمه تاخیر پرداخت می کرد که خوشبختانه ین موضوع با پیگیری مدیر کل دادگستری و با استفاده از ماده ۴۷۷ ، حکم دیوان عالی شکسته و مشکل ، مرتفع شد.
ایجاد طرح های اقتصادی و درآمد پایدار در منطقه ویژه
طی دو سال گذشته ۲۴ طرح اقتصادی و با سرمایه ۱۱ و نیم همت در منطقه ویژه ایجاد شد. اکنون ۳۷ واحد تولیدی و ۳۶ واحد خدماتی و آزمایشگاهی در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر فعالیت دارند که زمینه اشتغال ۷۲۴ نفر را فراهم آورده اند.
همچنین طی مدت ۳ سال ، تعداد ۴۶ جواز تاسیس و ۱۱ مورد پروانه بهره برداری صادر کردبم.
نکته مهم دیگر این که از زمان تاسیس منطقه ویژه اقتصادی بوشهر به مدت ۲۷ سال به هیچ گونه درآمد پایداری نرسیده بود و در حال حاضر این پایداری به لحاظ درآمد ایجاد شده است.