دوشنبه, ۱۷ دی ۱۴۰۳ - Monday, 6 January 2025
تازه ترین اخبار
اخبار منتخب
خارگ
۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۰
«واکسن» یا «کرونا»؛ دغدغه این است!
ایسنا/بوشهر بعد از کرونا که تا مدت‌ها نقل محافل و موضوع صحبت همه بود، حالا واکسن آن، با ربودن گوی سبقت از خود ویروس توانسته دغدغه مهمی برای مردم دنیا و کشور ایران شود.

دیری نگذشت که تزریق واکسن به یک مطالبه عمومی و درخواست آحاد مردم از دولت تبدیل شد و بعد وعده هایی برای خرید واکسن و تدوین سند واکسیناسیون و آغاز مراحل آن برای گروه های تعیین شده مانند سالمندان و کادر درمان یا افراد دارای بیماری های زمینه ای...

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر درباره جزئیات واکسیناسیون و مراحل مختلف آن گفت: واکسیناسیون بر علیه کووید۱۹ در کل کشور از ۲۲ بهمن ماه سال ۱۳۹۹ در سراسر کشور و به موازات هم آغاز شده است.

عبدالمحمد خواجه ئیان در گفت وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه واکسن یکی از راهبردهای مبارزه با ویروس کرونا است که در سراسر دنیا خیلی به آن امیدوار هستند، عنوان کرد: البته واکسن به تنهایی کافی نیست و قطعا به تنهایی -به دلایل مختلف- نمی‌تواند ایمنی کامل به همراه داشته باشد. زمانی می توان از ایمنی واکسیناسیون صحبت کرد که درصد بالایی از جامعه ایمن سازی شده باشند، یعنی باید حداقل ۷۰ درصد از جامعه ایمن سازی شوند تا بتوان روی ایمنی واکسن برای قطع زنجیره انتقال حساب کرد.

وی ادامه داد: دلیل دیگر اینکه مشخص نیست این واکسن ها تا چه مدت ایمنی می‌دهند و اینکه در قبال سوش های جدید چقدر ایمنی زایی دارند یا ندارند جای تردید دارد، ولی آنچه که مسلم است واکسن و واکسیناسیون یکی از راهبردهای اساسی است، زیرا هم به افراد تا حدود بالایی ایمنی می‌دهد و هم به گونه‌ای عمل می‌کند (بر اساس شواهد) که حتی اگر فرد به بیماری مبتلا شود نیز دیگر تهدید جانی نخواهد داشت، بیماری حاد نمی‌شود و خطر مرگ و میر را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. 

این مسئول بیان کرد: برای همین در کشور ما، بر روی واکسن به عنوان یک راهبرد اساسی برنامه‌ریزی می‌شود و در استان بوشهر هم به موازات کشور در حال اجرای این برنامه هستیم. همانطور که می‌دانید یک سند ملی واکسیناسیون تدوین شده که ما بر اساس سند ملّی ایمن سازی و دستور و سهمیه های وزارتخانه، در حال واکسیناسیون گروه های هدف هستیم. این سند فازبندی شده و بر اساس آن و در فازهای گوناگون طبق سهمیه‌ای که در استان در اختیار ما قرار می‌گیرد، ایمن سازی را انجام می دهیم. 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار کرد: از ۲۲ بهمن ماه سال گذشته که اولین مرحله از واکسیناسیون آغاز شد تا ۲۸ فروردین سال ۱۴۰۰ به میزان ۶۳۳۹ نفر برای دو نوبت (۱۲۶۷۸ دوز) به ما واکسن تحویل داده شد که این واکسن ها شامل اسپوتنیک روسی، کوواکسین بهارات هندی و سینوفارم چین است.

خواجه ئیان افزود: این واکسن ها برای افراد فاز اول بود که عمدتاً گروه بهداشت و درمان، یک سری از جانبازان و خانواده شهدا، بخشی از پاکبانان و سالمندان ساکن در سرای سالمندان بودند.

وی خاطرنشان کرد: هفته گذشته یک محموله جدید از واکسن آسترازنکا به دست ما رسیده که این محموله شامل ۶۷۰۰ واکسن است و امیدواریم با این تعداد بتوانیم فاز اول واکسیناسیون را تمام کنیم. البته واکسن در چند مرحله به دست ما می رسد که هر بار طی دو تا سه روز تزریق می‌شود. تا الان مجموعاً در ۷ مرحله واکسن تحویل استان بوشهر شده است.

این مسئول خاطرنشان کرد: تا الان بیش از ۸۸۰۰ نفر در استان بوشهر واکسینه شده‌اند و ان شالله پس از اتمام فاز اول، در مراحل بعدی طبق اعلام وزارت بهداشت وارد فاز دوم واکسیناسیون خواهیم شد. 

معاون دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در خصوص عوارض جانبی و احتمالی تزریق واکسن به ایسنا گفت: خوشبختانه تا به حال عوارض حادی ثبت نشده و تنها عوارض جزئی شامل تب، درد و تورم محل تزریق، مقداری کوفتگی بدن و علائم سرماخوردگی بوده است که احتمال چنین عارضه هایی در زمان تزریق واکسن عادی نیز وجود دارد. 

عبدالمحمد خواجه ئیان در خصوص اینکه آیا مواردی بوده که بعد از دریافت واکسن به کرونا مبتلا شوند، توضیح داد: دو سه مورد داشتیم که پس از بررسی مشخص شد در اثر واکسن نبوده و احتمالا همزمانی رخ داده و بیمار از قبل مبتلا شده و از درگیری خود اطلاع نداشته، و پس از تزریق واکسن علائم بیماری بروز کرده است. حداقل ما گزارشی نداشته ایم، البته در جاهای دیگر گزارش‌هایی شنیده‌ام و همانطور که گفتم واکسن ها ایمنی ۱۰۰ درصد ندارند، مثلا واکسن اسپوتنیک ۹۲ درصد ایمنی می‌دهد (یعنی ۸ درصد ممکن است ایمنی پیدا نکنند و یا مبتلا شوند)؛ ولی آنچه تایید شده این است که از حاد شدن بیماری جلوگیری می‌کند یعنی اگر کسی مبتلا شود به احتمال قریب به یقین به مرحله حاد نمی رسد و خطر جانی برای بیمار ندارد.

به گزارش ایسنا، شاید زمان زیادی طول بکشد تا همه مردم در برابر ویروس کرونا واکسینه شوند اما به هر حال پیش از این مرحله و به دلیل دشواری واکسیناسیون عمومی در کشور ما و تمامی حواشی آن، لازم است که با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و البته مطالبه صحیح که توجه متولیان را به همراه داشته باشد به حفظ سلامت خود و جامعه کمک کنیم. 

انتهای پیام

کد خبر 23152
منبع خبر : خبرگزاری ایسنا

نظر شما

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

نظرات بینندگان

تازه ترین اخبار
اخبار منتخب
خارگ
در شهر
انتخابات 1400
سامانه تردد کشتی
سامانه تردد کشتی
سامانه خدمات درمانی
سامانه تردد کشتی
پربازدیدترین اخبار
پربحث ترین اخبار