به گزارش خبرنگار مهر، محمد هادی عسکری مدیر کل امور فرهنگی وزارت علوم درباره برنامهها و سیاستهای کلی این اداره کل در سال تحصیلی جدید گفت: اداره کل فرهنگی وزارت علوم براساس ضرورتهایی که وجود دارد و آن این است که دانشجویان در کانون دانشگاه حفظ شوند، تلاش کرده است با بکار بردن وضعیتهایی که میتواند کنشگری دانشجویان را در حوزههای غیرحضوری دنبال کند، برای آنها ساختارهایی را تنظیم کند.
وی ادامه داد: با توجه به شیوع کرونا، اکثریت فعالیتهای زندگی بشر از حوزه واقعی به حوزه مجازی منتقل شده، اما تعطیل نشدهاست و همه ما الزام داریم که با رعایت دستورالعملها به یک زیست همراه با احتیاط دامن بزنیم، ضمن اینکه زندگی در جریان است باید مواظب باشیم درگیر این ویروس و این بیماری نشویم.
مدیر کل فرهنگی وزارت علوم افزود: بر همین اساس از آنجایی هویت دانشجویی ایجاد میکند دانشجو بهعنوان یک عنصری جوان و تلاشگر باید محیطی برای ابراز خود داشته باشد بنابراین ما سعی کردیم که زمینه کنش دانشجویان را در فعالیتها فراهم کنیم، البته ازمحیطهای غنی شده با فناوری استفاده میکنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر میتوانم با قاطعیت اعلام کنم، هیچکدام از برنامههای تقویمی و برنامههایی که در حوزه فرهنگی دانشگاهها سیاستگذاری شده، بخشی که مربوط به حوزه وزارت علوم است، تعطیل نشده، و ما الزام داریم که حتماً همه برنامهها را در شرایط خود برگزار کنیم و جالب هست که شاهد اقبال دانشجویان نیز در این زمینه بودهایم.
وی افزود: یک بخشی از این فعالیتها چون قدرت تأمل بیشتری در فضای خلوت برای دانشگاهیان ایجاد کرده، دانشجویان به سمت تولیدات خلاقانه بیشتری روی آوردهاند و در جشنوارههایی که برگزار میشود، شاهد این هستیم و اگر به سایت معاونت مراجعه کنید مشخص است که هیچکدام از برنامهها تعطیل نشده و همه در موعد مقرر برگزار شده است.
وی درباره اینکه بودجه فرهنگی دانشگاهها تا چه حد هزینه فعالیتهای تشکلهای دانشجویی را میتواند پوشش دهد و دانشگاهها تا چه حد باید خود را موظف بدانند که از فعالیتهای کانونهای فرهنگی و انجمنهای علمی در مجموع فعالیتهای دانشجویی حمایت کنند گفت: دانشگاهها به صورت مستقل با سازمان برنامه و بودجه موافقت نامه امضا میکنند، برنامهها و سرفصلهای فرهنگی آنها مشخص است و تا آنجا که بنده اطلاع دارم اکثر دانشگاهها هزینه برنامههای فرهنگی و تشکلها در دانشگاهها را فراهم کرده و مضایقه نمیکنند و گاهی حتی بیشتر از آن سرفصلها هزینه میکنند و اکثر دانشگاههای کشور از این قاعده پیروی میکنند و رؤسای دانشگاه عنایتی ویژه دارند که از فعالیتهای دانشجویی در حوزههای مختلف حمایت کنند.
عسکری افزود: ولی اینکه بودجه فرهنگی دانشگاهها تا چه حد هزینه فعالیتهای تشکلهای دانشجویی را میتواند پوشش دهد، باید در محیط دانشگاه احصاء شود که چقدر فعالیت فرهنگی در دانشگاه صورت میگیرد و چقدر بابت این فعالیتها دانشگاه حمایت کرده و چقدر هنوز جا دارد که حمایت کند.
ولی کلیت این است به نظرم همه دانشگاه حمایت لازم برای اینکه موضوعات فرهنگی و دانشجویی در اولویت باشد را انجام میدهند و کارنامه قابل قبولی دراین زمینه دارند.