خبرگزاری مهر، گروه استانها: رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاریهای اجتماعی هر روز کاسته میشود و سفرهای غیرمجاز به مقصد مازندران همچنان در سایه بی توجهیها ادامه دارد.
بساطهای مسافران و گردشگران در اماکن گردشگری و تفریحی هم باز شد و ترافیک تابستانی راههای مازندران حکایت از بار سفرهایی است که در زیرسایه کرونا جریان دارد.
چراغ چهار شهر قرمز شد
سید عباس موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه از امروز ۱۰ شهرستان در وضعیت نارنجی، چهار شهرستان قرمز و هشت شهرستان در وضعیت زرد قرار گرفتند، افزود: شهرهای قائمشهر، آمل، محمودآباد و چالوس در وضعیت قرمز هستند.
وی با اشاره به بازگشت دوباره محدودیتهای کرونایی اظهار داشت: در وضعیت قرمز و خیلی پرخطر همه مشاغل به جز مشاغل ضروری سطح یک تعطیل خواهند بود و خروج خودروهای بومی از شهرستانهای نارنجی و قرمز و ورود خودروهای غیربومی به شهرستانهای نارنجی و قرمز ممنوع خواهد بود.
وی با انتقاد از کاهش رعایت شیوه نامههای بهداشتی تاکید کرد برای مهار بیماری کرونا چارهای نداریم که رعایت پروتکلها را تقویت کنیم و باید به آن پایبند باشیم.
موسوی شمار بیماران مشکوک به کرونای بستری شده در استان ۴۵۹ نفر ذکر کرد و گفت: ظرف ۲۴ ساعت گذشته ۱۲۲ بیمار مشکوک به کرونا شناسایی شدند.
عادی انگاری کرونای و سفرهای غیرضرور شیب ابتلای به کرونا را در مازندران تند و صعودی کرده است و ترافیک روزهای پایانی و اوایل هفته حکایت از رنج دیرینه ای است که بر مازندران تحمیل میشود. قاسم اویس معاون بهداشتی علوم پزشکی مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با انتقاد از ساده انگاری و عادی سازی روابط و رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی گفت: در حال حاضر رعایت پروتکلها و استفاده از ماسک کاهش یافته است.
وی افزود: در شرایط کنونی و گرم سال، استفاده از کولر در فضای بسته و عدم تهویه مناسب سبب شده تا شیب کرونا در استان افزایش یابد.
اویس یادآور شد: در حال حاضر استفاده از ماسک زیر ۷۰ درصد و فاصله گذاری اجتماعی زیر ۶۵ درصد و تهویه زیر ۶۳ درصد است و این وضعیت خوب نیست و با تداوم آن روزهای سختتری را درپیش خواهیم داشت.
در حال حاضر استفاده از ماسک زیر ۷۰ درصد و فاصله گذاری اجتماعی زیر ۶۵ درصد و تهویه زیر ۶۳ درصد است و این وضعیت خوب نیست
معاون بهداشتی علوم پزشکی مازندران رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی را دلیل افزایش شیب کرونایی بیان کرد و گفت: هرگونه عادی سازی رفتار و دورهمی ها وضعیت کرونایی مازندران را بغرنجتر خواهد کرد.
معاون بهداشتی علوم پزشکی مازندران کاهش استفاده از ماسک و سفرهای غیرضروری را از دیگر دلایل افزایش کرونا ذکر کرد و گفت: در شرایط گرمای هوا باید تاحدی گرما را بپذیریم و تهویه مناسب را درنظر گیریم.
وی با تاکید براینکه باید سفرهای غیرضرور و دورهمی ها را به حداقل برسانیم، افزود: با توجه به وضعیت جدید کرونایی، دستورالعمل مطابق به شیوه نامهها اعمال میشود.
تاخت وساز کرونا در مازندران هم نتوانست حضور بی ضابطه مسافران و مردم را درکنار ساحل دریا و اماکن گردشگری کاهش دهد و در روزهای پایانی هفته، حضور گردشگری در اماکن گردشگری مازندران به اوج رسید.
یک شهروند ساروی با بیان اینکه در بسیاری از شهرهای استان، ایستگاههای کنترل خودروهای غیربومی برداشته شده است، افزود: هر روز شاهد حضور خودروهایی با پلاکهای غیربومی در شهرها و کنار سواحل هستیم.
اسدی که یکی از اعضای خانواده اش را براثر کرونا از دست داده، با اظهار اینکه توجه به بهداشت و پروتکلها کمرنگ شده است، افزود: کرونا شوخی ندارد و پیر وجوان نمیشناسد.
نگرانی جاماندگان واکسن
تزریق واکسن در مازندران همپای کشور آغاز شد و اجرای این طرح در بسیاری از محلات شهری و روستایی استان از برنامه زمانبندی عقب است. در حالی که واکسن بالای ۶۵ سال در مناطق مختلف کشور تزریق میشود اما در برخی از مناطق مازندران هنوز سالخوردگان بالای ۷۰ سال دز اول واکسن را دریافت نکردند و متولیان امر نیز پاسخ نمیدهد.
یک شهروند نوشهری به خبرنگار مهر گفت: مادر من بالا ۷۰ سال سن دارد و هنوز از مرکز بهداشت و یا پزشک خانواده برای تزریق واکسن تماس نگرفتهاند.
علی خزایی با اظهار اینکه به مرکز بهداشت منطقه برای پیگیری موضوع چندین بار مراجعه کردم و متولی مربوط به اظهار اینکه واکسن جاماندگان به ما تحویل نشده است، از پاسخگویی خودداری کرده است.
در حال حاضر طبق اعلام مسئولان علوم پزشکی بیش از ۲۰۰ هزار دز واکسن کرونا بین جامعه هدف در استان مازندران تزریق شده است. هرچند متولیان امر اعلام میکنند تزریق واکسن تا آخرین نفر ادامه پیدا میکند اما با توجه به پرخطربودن وضعیت سالخوردگان، تعیین تکلیف جاماندگان امری مهم به شمار میرود.