خبرگزاری مهر - گروه استانها: پس از نزدیک به ۲ سال دوره مجازی آموزش در کشور به پایان رسیده و مدارس از ۱۴ خرداد بهصورت کاملاً حضوری آغاز شد تا فصلی جدید در دوره پسا کرونا برای کشور و نظام آموزشی آغاز شود.
این تصمیم که با دستور ستاد کرونا عملیاتی شد در حالی اجرا شد که کشور بهتازگی از پیک ششم خارج شده و حتی برخی کارشناسان از نزدیکی پیک هفتم خبر میدهند.
از سویی کندی و کاهش کیفیت در آموزش نیز باعث شده تا آموزش حضوری بعد از دو سال امری ضروری به نظر برسد.
اما دراینبین نگرانیهای زیادی از سوی والدین وجود دارد. رعایت پروتکلهای بهداشتی در مدارس یک ضرورت است و به نظر میرسد در صورت سهلانگاری در این حوزه شاهد اتفاقاتی و ناگوار خواهیم بود.
حذف عجیب فاصله گذاری
این در حالی است واکسیناسیون در حوزه متوسطه اول و دوم روند خوبی داشته اما در بخش ابتدایی با مشکلات جدی روبرو هستیم و تنها ۵ درصد از جمعیت زیر ۱۲ سال در استان قزوین هر دو دوز واکسن را دریافت کردهاند.
محمدحسن ارداقیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت واکسیناسیون در استان قزوین عنوان کرد: تا روز سهشنبه ۱۶ فروردین نزدیک به ۱۶ درصد جمعیت زیر ۱۲ سال استان قزوین دوز نخست واکسن را دریافت کردهاند.
برخی کلاسها در تاکستان بیش از ۳۰ نفر جمیعت دارد و ابعاد کلاس نیز بزرگ نیست و طبیعتاً خطر شیوع کرونا در این کلاسها بسیار بالا است وی اضافه کرد: در هر دو دوز میزان تزریق بسیار پایین است و حدود ۵ درصد جمعیت زیر ۱۲ سال در استان قزوین هر دو دوز واکسن را دریافت کردهاند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین اضافه کرد: در جمعیت بین ۱۲ تا ۱۸ سال اما بیش از ۸۹ درصد جمعیت استان قزوین هر دو دوز واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
ارداقیان بیان کرد: راه اصلی مقابله با کرونا در شرایط فعلی اجرای کامل واکسیناسیون است و امیدواریم با همراهی خانوادهها شاهد بهبود وضعیت واکسیناسیون مخصوصاً در بین افراد زیر ۱۲ سال باشیم.
نگران تجمع دانشآموزان در کلاس هستیم
رضایی که فرزندش در مقطع سوم ابتدایی تحصیل میکند در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به بازگشایی مدارس در استان قزوین عنوان کرد: نگران وضعیت فرزندمان در مدرسه هستیم.
وی بیان کرد: نگرانی اصلی ما از بازگشایی مدارس نیست بلکه وضعیت رعایت پروتکلها در مدرسه و کلاس یک دغدغه اصلی است.
این پدر دانشآموز با اشاره به اینکه شاید در کلاس بتوان فاصلهگذاری لازم را انجام داد اما در فضاهای دیگر مدرسه امکان رعایت پروتکلها نیست و این ما را نگران میکند.
واکسیناسیون دانشآموزان انجام نشده است
محمدی مادر یک دانشآموز پنجم ابتدایی نیز در گفتوگو با مهر عنوان کرد: یکی از اصلیترین نگرانیهای ما سطح واکسیناسیون است.
وی عنوان کرد: متأسفانه طبق آمار مسئولین تعداد بسیار کمی از دانشآموزان ابتدایی واکسینه شدهاند و این امر خطر انتقال ویروس و بیماری را بیشتر میدهد.
این مادر دانشآموز عنوان کرد: انتقال به کودک در شرایط فعلی یعنی انتقال به تمام خانواده و این امر دوباره جامعه را درگیر پیک جدید میکند.
وی تأکید کرد: باید فرایندی ایجاد شود که علاوه بر رعایت پروتکلها، واکسیناسیون نیز وضعیت بهتری به خود بگیرد.
نتیجه انتقال کرونا در ایام مسافرت مشخص نیست
سعیدی مادر یکی دیگر از والدین نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه شاید کمی صبر برای بازگشایی بهتر بود، ادامه داد: هنوز نتایج میزان شیوع کرونا در ایام تعطیلات مشخص نیست.
وی تأکید کرد: بازگشایی مدارس بلافاصله بعد از تعطیلات و در شرایطی که حجم بیسابقهای از مسافرتها را شاهد بودیم و آنهم در وضعیت بد واکسیناسیون کمی عجولانه و غیر معقولانه به نظر میرسد.
رعایت پروتکل در کلاسی با ۳۰ نفر جمعیت ساده نیست
اما معلمین نیز بخشی از جامعهای هستند که با بازگشایی مدارس بر لزوم رعایت پروتکلها تأکیددارند.
رحمانی یکی از معلمین تاکستانی که در مقطع متوسطه دخترانه تدریس میکند در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: برخی کلاسها در تاکستان بیش از ۳۰ نفر جمیعت دارد و ابعاد کلاس نیز بزرگ نیست و طبیعتاً خطر شیوع کرونا در این کلاسها بسیار بالا است.
وی ادامه داد: دانشآموزان نیز با ترس و واهمه در کلاس حضور دارند و این از کیفیت آموزش کم میکند.
این معلم خانم عنوان کرد: بهتر است در کنار تزریق واکسن، رعایت پروتکلها نیز در مدارس جدی گرفته شود تا هم دانشآموز و هم معلمین از خطرهای ممکن دور باشند.
توزیع ۴۰ میلیارد تومان اقلام بهداشتی در مدارس برای رعایت پروتکلها
نقی سیاهکالی مرادی مدیرکل آموزشوپرورش اما در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به رعایت پروتکلها در مدارس عنوان کرد: میزان واکسیناسیون در متوسطه اول و دوم ما خوب است ولی در سطح ابتدایی درصد واکسن بسیار پایین است و والدین و اولیا مدارس باید در این موضوع تغییر روند ایجاد نمایند.
تنها ۵ درصد از جمعیت زیر ۱۲ سال در استان قزوین هر دو دوز واکسن را دریافت کردهاند
وی ادامه داد: افت تحصیلی دانشآموزان در آینده برای تمامی کشور آسیبزا خواهد بود و باید بهطوری روند را تغییر دهیم که این مسئله که ویروس کرونا آن را به وجود آورده تا حد زیادی جبران شود.
سیاهکالی با بیان این موضوع که والدین نگران رعایت پروتکلها در مدارس نباشند مطرح کرد: مبلغ ۴ میلیارد تومان لوازم بهداشتی در اختیار مدارس استان قرار گرفته است و به این وسیله تلاش کردهایم کلیه پروتکلهای بهداشتی بهطور کامل در مدارس رعایت شوند.
تعطیلی کامل مدرسه در صورت مشاهده ۳ کرونا مثبت
جلال رحمانی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان این موضوع که مدارس بهطور ۱۰۰ درصدی و با تمام ظرفیت خود همچون گذشته به چرخه فعالیت بازگشتهاند عنوان کرد: همانطور که تصمیم ستاد ملی کرونا بوده است مدارس به فعالیت عادی خود بازگشتهاند و روند فعالیت ما در مدارس هم همچون گذشته و پیش از شیوع کرونا خواهد بود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین عنوان کرد: در حال حاضر اگر در مدرسهای سه مورد کرونا مثبت دیده شود مدرسه بهطورکلی تعطیل خواهد شد و همه افراد در قرنطینه قرار خواهند گرفت.
وی تأکید کرد: در صورت بروز هرگونه علائم مشترک با کرونا در هر کلاسی فرد تا پایان وجود علائم در قرنطینه قرار میگیرد تا با انجام آزمایشها تصمیمات بهداشتی اتخاذ شود.
به نظر میرسد افزایش سطح تزریق واکسن در مدارس ابتدایی و همچنین رعایت پروتکلهای بهداشتی در همه مقاطع میتواند زمینه آرامش خاطر و حفظ سلامتی دانشآموزان را فراهم کند.
این در حالی است که هرگونه سهلانگاری و عادی انگاری در مدارس و عدم نظارت بر رعایت پروتکلها میتواند بهراحتی جامعه را درگیر پیک خطرناک دیگری بکند.